Kaksiviikkoinen

Vauva nukkuu tällä hetkellä tyytyväisenä vauvakehdossaan. Herättiin tänä aamuna puoli kahdeksalta, kuten on tehty joka aamu. Siitä sitten aamupesut ja päivän ensimmäiset leikit. Vauva herää yöllä kolme - neljä kertaa syömään ja yleensä aamuyöstä nukkuu pitemmän neljän tunnin pätkän. Olen saanut nukutuksi todella hyvin ja jaksanut päivisin. Vauva jaksaa valvoa päivisin kolme - neljä tuntia ja tutkailee kotia kovalla pohdiskelevalla mielenkiinnolla. Minusta hän näyttää välillä ihan pikku professorilta tarkkailevine ilmeineen, on hän niin suloinen.



Poika on nyt kaksi viikkoa ja yhden päivän vanha. Hän on kehittynyt aivan huimasti, tuijottaa tiukasti suoraan silmiin, eivätkä silmät siis seilaa enää tahattomasti eestaas. Vauva sai viime viikolla henkilöturvatunnuksen, ja meillä oli ensimmäinen neuvola (kotikäynti) myös viime viikon maanantaina. Poika on kerännyt painoa hyvin. Nyt hän painaa enemmän kuin syntyessään, 3280 grammaa. Terveydenhoitaja kirjoitti ylös "molemmat vanhemmat hoitavat poikaa hellin, varmoin ottein". Vauvan isä on edelleen aivan myyty, ja todellakin hoivaa vauvaa suurella hellyydellä.



Ulkona käynti on edelleen jännää. Käytiin viime viikolla Vuosaaressa tervehtimässä vauvan isoveljeä ja ajomatka sinne oli kyllä kokemus. Pieni änähti pari kertaa matkan aikana ja itse pohdin tuleeko jo pysähtyä vai mitä. Koko aika sitä miettii onko toisella liian kuuma tai liian kylmä. Ulos mennessä tuntuu, että vaatetta on ihan liikaa päällä, mutta ei haluaisi toisen palelevankaan. Eilen käydessämme Sellossa toisella oli turvakaukalossaan selvästi liian kuuma vaikka olimmekin avanneet pukua hyvin. Ei näitä auta kuin harjoitella. Kävimme myös Stockan Hulluilla päivillä lasten osastolla ja se oli big mistake. Kuten aina Hulluilla päivillä, jota ei koskaan muista, ihmisiä vaan on ihan liikaa. Tämä oli myös siltä osin uusi kokemus, kun pieni oli mukana, että hissit tahtovat olla hyvin varatut ja ihmisillä ajattelutapana minä ensin, onneksi muutama kohteliaskin ja muut huomioon ottava tuli vastaan, kiitos siitä. Kauaa ei tarvinnut Stockalla olla.