Kolmeviikkoinen

Vauva-arki on lähtenyt sujumaan omaan ihanaan tahtiinsa. Pojalla on ainakin öisin selkeä rytmi, syömään herätään kahden ja puolen tunnin - kolmen tunnin välein. Nälkä on suorastaan karmaiseva ja  itku nousee oktaaveihin sekunneissa jos rinta ei ole heti saatavilla. Siinä hän hetken sitten syö kunnes tyrkkää nännin pois ja voin nostaa hänet kehtoonsa takaisin. Poika on kehittynyt huimasti, painoa on tullut ihan selvästi hyvin lisää ja mielenkiinnolla odotankin tulevaa neuvolaa puolentoista viikon päästä.



Minusta tuntuu, että vauva on kasvanut niin, että hän on jo aivan vastasyntyneestä kehittynyt selvästi isommaksi. Hänen lukemattomia ilmeitään ja eleitään on aivan ihana katsella. Hän jaksaa tapittaa suoraan silmiin kuin kysyen jotakin ja katselee tosi tarkasti kotia. Leikkimatolla pienet kädet hamuaa leluja. Eilen illalla kokeilimme vielä toimiiko kävelyheijaste ja hyvinhän se oli vielä voimissaan. Oli niin hellyyttävää.



Poika on alkanut ääntelemään, ja selvästi komentamaan. Unissaan käy välillä sellainen ähinä, että oksat pois. Vatsa toimii todella hyvin. Ei varmasti ole ollut sellaista vaippaa jossa ei olisi ollut maitokakka. Parina viime iltana on vatsaa nipistellyt ihan selvästi ja olemmekin antaneet vauvalle Cuplatonia, se tuntuu auttavan kyllä. Alkuun käytimme vauvalla jonkin aikaa Pampersin vaippoja, mutta niistä tuli aivan selvästi pojalle vaippa-alueelle pientä punaista näppylää. Olemmekin suosiolla ja hyvillä mielin käyttäneet Liberon vaippoja pojalla, eikä ole ollut mitään ongelmaa. Pikkuhiljaa joudumme varmasti siirtymään koosta yksi kakkoskokoon, poika kun kasvaa niin hurjaa vauhtia.

Ihanaa tämä vauvaelämä.