Euroopan Road Trip, Como- ja Gardajärvi

Verzascan padolta matka jatkui kohti Comojärveä, jossa pääsisimme rentoutumaan kahden päivän verran. Olin ennen matkaamme etsinyt tietoa Comojärven kylistä joihin majoittua ja päädyimme kuvankauniin Bellagion vastarannalle. Kuulemma itse Bellagiohotelli Las Vegasissa on ottanut vaikutteita tästä kylästä hotelliinsa - tiedä sitten.

Verzascan padolta linnuntietä matkaa Tremezzon pikkykylään Bellagion vastarannalle on ainoastaan sadan kilometrin verran, mutta autoteitä sai mutkitella melkein kaksi tuntia. Mittasuhteet vääristyy tuolla pikkuteillä. Majoituimme järven rannalla olevaan hotelliin nimeltä The Britannia Excelcior ja meille tämä kovasti kehuttu hotelli oli ainoastaan hulppeaa parvekenäkymää lukematta pettymys ihan alusta alkaen. Toivoimme juuri Comojärvelle, ensimmäiselle paikalle jossa rentoutua, hieman tasokkaampaa hotellia uima-altaineen, ja siksi päädyimme tähän myös hieman kalliimpaan vaihtoehtoon - big mistake! Respan palvelu oli aika nokkavaa, joskin tyypillistä italialaista, ja kysymyksiin vastattiin mentaliteetilla kiitos kun häiritset. Huone oli ihan ok, ja kauniisti sisustettu vanhan ajan tyyliin, mutta monenmoisen mutkan päässä. Huoneessa oli sentään ilmastointi. Tähän hotelliin ei kannata mennä ottamatta all inclusive-pakettia, koska muuten ihan kaikesta joutuu maksamaan, jopa aurinkovuoteesta hotellin omalla uima-altaalla. Tästä mies oli jo ihan käämit, kuin minäkin.

Illallisen ja aamupalan vaihtoehtoja löytyy, mutta hotellin kokeilta oli tainnut unohtua se, että ruoka voisi maistuakin joltakin. Onneksi tätä kompensoi mahtavan ihanat ja hauskat tarjoilijat, muuten tämä olisi ollut täysi floppi. Hotellin iltaelämää piti yllä paikan oma karaoke, jossa paikan keski-ikäiset, eli noin 80-vuotiaat asiakkaat jorasivatkin ihan kohtuuhyvin. Sori, mutta tästä hotellista ei voi parempaa kuvausta antaa. Harmitusta lisää myös se, että odottelen edelleenkin hotellin kortiltani ottamaa vakuusmaksua, yli 460 euroa takaisin, joka voi kuulemma kestää yli viisitoista päivää.

Jottei Comojärven osalta menisi pelkäksi valittamiseksi, oli siellä uima-altaalla kivaa viettää päivää rentoutuen. Täällä näimme myös muita suomalaisia ensimmäisen kerran koko reissullamme. Oli tosi lämmintä, 36 astetta, eikä sitä olisi muuta jaksanutkaan. Kävimme tutustumassa Bellagioon seuraavana iltana auringonlaskun aikaan ja olihan se kylä todella kaunis. Kylään pääsi lautalla järven ylitse. Hieman sekavaa oli arpoa paluulautta, mutta meidän onneksemme paluulautta seilasi juuri Tremezzon kylään.

Olisi hauska kiertää Comojärveä, kuin Gardajärveäkin joskus ihan ajan kanssa. Maisemat ajellessa autotietä järven vieressä ovat aivan huikean kauniit. Comolta siirryimme kahdeksi päivää Riva Del Gardaan välttäen Milanon huippuruuhkaiset tiet. Mies valitsi naviin reitin Comon kaupungin ja Bergamon kaupungin lävitse kohti isompaa tietä Gardalle. Voin sanoa, että täällä seudulla rakastetaan liikenneympyröitä. Oli jotensakin hauskaa ajaa moottoritiellä kun kyltit opastivat samalla Veronaan ja Venetsiaan jonne olisi ollut matkaa sieltä kohdin kahdensadan kilometrin verran. Mainitsin myös miehelle, että nyt menemmekin roadtrippimme eteläisintä kohtaa.




Päädyimme Riva Del Gardaan, koska olemme olleet siellä aikaisemminkin ja minä vain rakastan sitä pikku kaupunkia. Tuntuu, että kaikki vaan hymyilee siellä.  Meidän aikanamme satoi, salamoi ja ukkosti ihan hullun lailla yhtenä yönä. Riva Del Gardassa syö rantabulevardin ravintoloissa ihan kotuuhintaan ja tätä hyödynsimmekin erittäin hyvin. Kaupungista löytyy myös tosi hyvin shoppailumahdollisuuksia ja onneksemme alennukset olivat siellä menossa. Mies teki löydön, ja mukaan lähtivät RayBanin Ferrarin kanssa yhteistyössä suunnitellut aurinkolasit, ja minä taasen tein löydön Espiritin liikkeessä. Lisäksi mukaamme lähti paikallista viiniä kaikissa eri variaatioissa, balsamicoa ja oliiviöljyä. Rantabulevardilla voisi kävellä vaikka kuinka pitkään, kuvauspaikkoja löytyy aivan joka mutkan takaa. Miehen kanssa päätettiin, että lasten kanssa tullaan tänne jokin kerta pitemmäksi aikaa.