Tallinna

Kävimme juuri ennen joulua pienen reissun Tallinnassa, ja huh mikä reissu olikin, siis aikataulullisesti. En ymmärrä noitten laivayhtiöitten logiikkaa laivojen kulkemisten suhteen, todella epäinhimillisiä. Olisiko se niin hirveän hankalaa päiväreissulaiselle saattaa sitä maissaoloaikaa jokseensakin hyvin eikä täysin päättömästi. Kai tuossa kuitenkin jokin kikka kakkonen piilee takana, että yövyttäisiin Tallinnassa taikka jotakin...

Lähdimme matkaan torstaina ja me miehen kanssa suoraan töistä - se oli kyllä virhe. Ihan kamala kiire töissä koko päivän ja mehut oli aika lailla imetty kuiviin päivän päätteeksi. Laiva lähti vasta puoli kymmenen illalla ja lähdön odottelu kyllä sujui mukavasti, kävimme syömässä ja pelasimme sanapeliä. Olin kyllä ihan kuitti, niinkuin kaikki muutkin matkassa mukana olijat ja kävimme pikaisen pyrähdyksen laivan tax freessa kunnes nukkumatti vei erävoiton.

Vapiano


Entäs perjantai-aamulla, herätys ennen kuutta jotta kaikki ehtivät käydä suihkussa ja luovuttamaan hyttiä klo 6.30. Sitten ulkoilemaan unenpöpperöisenä erittäin raikkaaseen pimeään pakkasilmaan. Teimme pikaisen välipysähdyksen Viruhotellissa. Oltiin ihan umpijäääsää kaikki, vaikka hyvin oltiinkin pukeuduttu. Siitä sitten vanhaa kaupunkia kohti ja aamupalalle. Kello olikin jo yhdeksän kun lähdimme kohti ensimmäistä etappia, kangaskauppaa. Miehen tyttö opiskelee vaatetusalaa ja kankaat ovat kaikki kaikessa. Näky oli kuin toinen olisi aarteen löytänyt kun ostoskassi kädessään poistui liikkeestä.

Beschka


Sitten Stockmannit ja Virukeskukset läpi unohtamatta Rotterdamia, jossa sijaitsee ah parhaimmasta parhaimmat Berschka, Pull and Bear (josta löytyy erittäin kiitettävästi myös teini-ikäisille pojille hyvännäköisiä ja edullisia vaatteita) ja Stradivarius. Syömässä käytiin Vapianossa mikä oli ihan kiva kokemus. Viro on ihan jees ostospaikka ellei tarvitsisi joka paikkaan juosta hiki hatussa. Ja kun ulkona on se 14 astetta pakkasta ei ole ihan hirveän kiva sitten kaikki tamineet päällä olla sisällä. Mutta onnistunut ostosreissu oli, tein todella paljon löytöjä ja olen enemmän kuin tyytyväinen.

Kommentit