Nelisilmä

Voi luoja, että osaa olla hankalaa yksien silmälasien valinta. Kun ihminen omaa miinusnäköä enemmän kuin seitsemän ja hajataittoa löytyy, tulee linssille aika lailla paksuutta. Paksut linssit yhdistettynä hyvännäköisiin kehyksiin on todella hankala yhtälö. Suomessa silmälasit (tai siis ne linssit) maksavat vielä suht paljon joten lasien tulee olla hyvät. Olen nyt viettänyt enemmän ja vähemmän aikaa viimisten kuuden viikon aikana miettiessä, valitessa ja pohtiessa uusia laseja joita tarvitsen.

Ostin edellisen kerran silmälasini reilu kaksi vuotta sitten ja näistä alkaa pinta olla ihan puhki. Heijastuksen esto rapisee pois ja linssit ovat todella ikävän näköiset, hyvä kun läpi näkee. Ostin ensin Cuccin vaaleat muovikehyslasit. Big mistake. Ne kyllä näyttivät sovittaessa todella hyviltä. On niin väärin kun omien linssien kanssa ne näyttävätkin sitten kaikkea muuta kuin hyviltä, vaalea sävy oikein korostaa linssin paksuutta.


Onneksi Instrussa on tyytyväisyystakuu josta olen Niin tyytyväinen. Seuraavaksi saapui vuoroon Diorin kakkulat. Kivaa viiskytluvun meininkiä mutta ei mun päässä. Lasit painoivat tosi pahasti nenää ja kärsin näiden kanssa kaksi päivää kovasta päänsärystä. Koitin sinnikkäästi kolme päivää näitä pidellä kunnes oli pakko luovuttaa, ja eikun lasit taas vaihtoon. Ei päänsärky yksin syy ollut, en vain tuntenut oloani näitten kanssa kotoisaksi ollenkaan.


Eilen kävin uudelleen Instrussa ja tilaukseen lähtivät nämä alla olevat RayBanit. Ovat melkein tismalleen samanlaiset kuin nykyiseni, jei... Ei tässä meikäläisen pärstään sovi mitkään, silmäleikkaus olisi ainoa jolla tästä pääsee, todella vakavasti otan harkintaan sen vaihtoehdon kolmen vuoden päästä kun tulee uudelleen ajankohtaiseksi lasien hankinta. Laseille tuli hintaa reilu 600 euroa, sentään kaksisataa vähemmän kuin edellisellä kerralla. Ei paljoa naurata kun laseja on kuitenkin pakko käyttää.


Tein sitten hissukseen vertailevaa tutkimusta ja laitoin ihan huvin vuoksi tilaukseen eräät RayBanin pokat joita instrussa kokeilin. Mielestäni ne sopivat hyvin, mutta optikko oli eri mieltä. No mistä optikko tietää mieltymykseni ja mitä minä haluan. Nämä alla olevat olisivat tulleet maksamaan myös reilu 600 euroa, mutta tilasin Briteistä tismalleen samat kaksi kertaa ohennettujen linssien kanssa huomioituna hajataitot ynnä muut asiat ja hintaa laseille tuli 163 euroa. Nyt odottelen mitä tuleman pitää, menikö hankinta harakoille.. mutta eihän se selviä ellei kokeile. Pitäkää peukkuja, pliis.

Kommentit