Euroviisujen huumassa



Tämä Portugalilaisen Salvador Sorbalin Amar Pelos Dois on kertakaikkiaan hurmaava, siitä on tullut mun ykkössuosikki. Amar Pelos Dois kertoo tarinan menneestä rakkaudesta. Salvador pyytää kappaleessa rakastaan toistuvasti palaamaan, ja tekee selväksi sen, ettei ollut mitään ennen tätä. Laulussa sanotaan, että jos joku jonain päivänä kysyy Salvadorista, pitää kysyjälle kertoa, että hän eli rakastaakseen naista. Ennen tätä hän vain oli olemassa, väsyneenä eikä hänellä ollut mitään annettavaa.

“AMAR PELOS DOIS” ENGLISH LYRICS / TRANSLATION

If one day someone asks about me
Tell them I lived to love you
Before you, I only existed
Tired and with nothing to give
My dear, listen to my prayers
I beg you to return, to want me again
I know that one can’t love alone
Maybe slowly you might learn again
My dear, listen to my prayers
I beg you to return, to want me again
I know that one can’t love alone
Maybe slowly you might learn again
If your heart doesn’t wish to give in
Not to feel passion, not to suffer
Without making plans of what will come after
My heart can love for the both of us
Emmäkestä! Toi kappale, ja esitys on vaan niin ihana. Kuuntelin sen eilen illalla ainakin kuusi kertaa ja tänä aamuna herätessäni vielä pari kertaa. Se vain saa niin hyvälle tuulelle. Ensimmäisellä kerralla kuunnellessani tätä näin heti itseni istumassa brasseriassa Pariisin Montparnassen kaupunginosassa,  se näky vain tuli mieleeni.

Vedonlyönti voittajamaasta käy jo kiivaana. Ykkössijaa Eurovision Betting-sivustolla pitelee Italia, jonka jälkeen tulevat Ruotsi, Armenia, Kreikka, Kypros, Australia, Suomi ja Belgia. Meidän Norma Johnilla Blackbirdin kanssa ei ole mitään hävettävää. Biisi on hyvä.


Blackbird, blackbird, don´t sing to me. Don´t sing below my window. Fly somewhere else, don´t bother me. Don´t sing below my window... Meillä on tsänssit tällä biisillä päästä sijoituksille. Ihan pikkaisen olisin esitykseen kaivannut tanssijoita, mutta hyvä tämä on näinkin.

Suosikkejani on näiden edellä mainittujen maiden lisäksi on Ruotsin Robin Bengtssonin raflaava I Can´t Go On, Eglannin Lucia Jonesin Never Give Up On You ja Belgian Blancen City Lights. Kivaa odotella toukokuun 13. päivää. 

Kommentit