He is Here

Mies, jolla on enemmän seuraajia YouTubessa kuin meillä Suomessa on asukkaita, saapui puhumaan Foomfest ja Ping Helsinki-tapahtumiin. Oli ihan huikeeta, että siinä Casey Neistat seisoi ihka elävänä noin kolmen metrin päässä, en meinannut tajuta ollenkaan. Olin päivällä varma, etten pysty osallistumaan koko tapahtumaan ollenkaan, koska keuhkoputkentulehdus, jonka lääkäri diagnosoi minulla eilen, meinaa tukehduttaa ihan kokonaan ja on kaatanut vaakatasoon aivan totaalisesti. Ei muuta kuin Panadolia, Erdopectiä, Ventolinea, hunajateetä sekä yskänlääkettä kehiin ja menoksi. Ikävä kyllä suosiolla skippasin kaikki muut osuudet paitsi kolme viimeistä joihin lukeutui Lakon (yli 400 000 seuraajaa YouTubessa), Deatan (yli 250 000 seuraajaa) ja Herbalistin (reilu 230 000 seuraajaa) osuus pelivideosta ammatti, The Dudesonien Jarnon osuus Duudsonit maailmalle ja Of Course Casey Neistatin Q & A.



Casey saapui lavalle kompastuen mattoon ja kieri siinä pari kertaa ennen kuin nousi ylös. Casey halusi tällä varmasti vitsailla kaatumisestaan skateboardin kanssa Amsterdamissa (video).  Lavalla Caseyn toivotti tervetulleeksi The Dudesonien Jarno joka myös haastatteli häntä. Casey kertoi mitä kaikkea oli Helsingissä tehnyt, hän oli käynyt muun muassa Löylyssä saunassa ja kuvannut My Helsingin ja The Dudesonien kanssa videota.






































Casey toi mukanaan dronen ja laittoi sen ihan ensimmäiseksi liitämään katsojien yli. Hän laittoi kuvauksen päälle ja porukka hurrasi. "You guys wanna be in the Vlog" Jarno kysyi ja Jeahhh! porukat huusivat. Sitten Casey aloitti virallisemman Q & A -osuuden, ja toivoi, että yleisöstä tulisi kysymyksiä yhtälailla miehiltä ja naisilta, pojilta ja tytöiltä. Sehän sopi.






















Ensimmäisenä kysyjänä oli nuorimies, joka aloitti kiittämällä Caseya siitä mitä kaikkea hän tekee ja kuinka paljon Casey inspiroi ja motivoi meitä kaikkia. Sitten tämä kysyi Caseylta, kuka inspiroi häntä itseään? Casey kertoi, että on lukuisia elokuvantekijöitä ja elokuvanluojia jotka ovat hyvin vaikuttavia ja vaikuttavat häneen. On myös yksi teos joka todella on tehnyt vaikutuksen häneen, hän on lukenut kirjan ainakin neljä kertaa, se on 800-sivuinen kirja toisesta maailmansodasta. Casey kertoi, että Spike Jones ja Michelle Gaudreu olivat hänen idoleitaan kun hän aloitti elokuvantekemisen. Heidän filmeissään oli jotakin, josta Casey ajatteli, hänkin voi tehdä noin.

Sitten vuoroon tuli tytön kysymys. Tyttö aloitti kertomalla, että Casey vaikuttaa hyvin luottavaiselta siinä mitä hän tekee. Tyttö halusi tietää mitä arvoa sillä on mitä hän tekee? Casey vastasi, että kun hän aloitti elokuvantekemisen nuorena, silloin ei ollut YouTubea, ei ollut paikkoja jonne ladata videoita. Hän kuvasi videoita videokameralla ja liitti kameran televisioon näyttääkseen kuvaamiaan asioita kolmelle ihmiselle kerrallaan kuullakseen mielipiteitä. Se mikä ei ole muuttunut niistä ajoista tähän päivään on, että edelleen hän tekee niitä samoja asioita mitkä kokee hyviksi. Tapa tuoda ne esille on muuttunut. Tänä päivänä filmit ladataan nappia painamalla YouTubeen, ja palautteen saa heti peukku-painantojen myötä, taikka Caseyn mukaan  myös "fuckheadsien" kommenteista. Syy miksi tätä tekee, on vain itsellä. Miksi tehdä tätä on siinä, että ihmiset tykkää Caseyn tekemistä asioista, hän on suosittu, ja tämä on Cool tapa tehdä rahaa. "Jos teet asioita oikeista syistä, kaikenlainen negatiivinen ääni poistuu".





























Sitten Caseylta kysyttiin virheiden tekemisestä YouTubessa. Casey vastasi, että tottakai on videoita, jotka postattuaan hän oli toivonut, ettei olisikaan julkaissut niitä. Näissä videoissa on aina ollut yksi yhteinen tekijä, kiirehtiminen. Hän ei pysähtynyt ollenkaan ajattelemaan, onko tämä juuri sitä mitä haluaa julkaista. Kiireellä, huonosti tehty video ei ole hyvä asia, se on juuri vlogien negatiivinen puoli. Casey kertoi, että nyt kun kuvaa kolmatta kauttaan YouTubessa tulee äkkiä Julkaise-napin orjaksi. Videoita hän haluaa julkaista säännöllisesti joka päivä niinkuin on tehnyt. On ollut lukuisia kertoja jolloin Casey on tehnyt kompromisseja taikka luovuttanut kokonaan, tällöin luovuus kärsii ja syynä on vain se kun hän on halunnut vlogin julkaistuksi.

Jarno kysyi Caseyltä onko nyt niin, kolmannella kaudella, ettei hän enää vloggaa päivittäin - koska Casey piti taukoa, aikooko hän jatkossakin antaa enemmän aikaa itselleen? Casey vastasi, että tauot ovat kivoja, ja päivinä jolloin hän on päättänyt olla tekemättä videota ovat olleet ihan Fine. Sitten Jarno kysyi miten Casey kokee stressin ja paineen. Casey vastasi, että hän tuntee paljonkin painetta koko ajan, mutta jos hän ei tunne niin, hän ei ole silloin tyytyväinen. Caseyn elämä on kuulemma jatkuvaa stressiä. Mutta stressi ja paineet ovat hänelle kuin huumetta, jota hänen on saatava, tosin ne näyttäytyvät elämässänsä huonolla tavalla, "kysykää vaikka Candicelta" (Caseyn vaimo).
Casey tarvitsee elämässään jatkuvaa painetta, hän ei vihaa mitään niin paljon kuin rentoutumista. Lomat ja rentoutuminen ovat kaksi asiaa jotka aiheuttavat hänelle niin paljon ahdistusta, että hänen päänsä meinaa räjähtää. Hän on mukavalla päällä ainoastaan silloin, kun hänellä on miljoona asiaa edessään odottamassa. Casey kuitenkin totesi, että on löytänyt väylän jossa elää yhdessä stressin ja paineen kanssa.






















Sitten yleisöstä kysyttiin, voisiko Casey sanoa jotakin suomeksi. Tuli hetken hiljaisuus , yleisö naurahteli, jonka jälkeen Casey katsoi Jarnoon ja kuiskasi "mitä minä sanon?" Muistitti tosin Jarnoa, että katsomossa on lapsia, että ei mitään törkyä sitten. Jarno katsoi Caseyyn ja sanoi "Rakastan sinua". Casey katsoi yleisöön ja kysyi mitä se tarkoittaa? Eihän siinä voinut olla huutamatta I Love You, ja Casey kuuli sen. Hän kurottautui Jarnoon päin ja sanoi, että haluaa Jarnon kuiskaavan I Love You uudelleen korvaansa. Yleisö nauroi. Casey ei kuitenkaan halunnut kertoa mitään rakkaudesta ja pyysi yleisöltä uutta kysymystä "antakaa minulle jotakin todellista". Joku huusi yleisöstä "Tappara" ja kaikki nauroivat. Jarno selitti Caseylle Tapparan olevan jääkiekkojoukkue. Casey naurahti "luulempa, että minun kanssani pelleillään nyt, otetaan uusi kysymys".



















Tilaisuus oli todella lämminhenkinen ja mukava. Suomalaiset nuoret puhuvat englantia super hyvin. Porukka on oikeesti kiinnostunut itsensä kehittämisestä ja luomisesta. Casey kertoi myös omista idoleistaan YouTubessa kun hän aloitteli, he olivat Mr Ben Brown ja Fun For Louis. Casey kertoi, että YouTubessa on aina tilaa uusille tubettajille, kunhan heillä on jotakin sellaista tuoda esille mitä siellä ei ole jo entuudestaan. The Dudesonien Jarno tosin aikaisemmin, omalla esiintymisvuorollaan korosti sitä, että ole vlogeissa oma itsesi ja tuo juuri sitä esille. Jos yrittää olla jotakin mitä ei ole, sillä ei pitkälle pötki.


Kommentit