Brigitte Bardot

Saavuin juuri hotellille Brigit Bardot´n kotitalon Villa Madraguen portilta Saint-Tropezista. Halusin käydä katsomassa tuota porttia näyttääkö se sellaiselta mitä olen joskus lukenut ja kuullut. Ja kyllä, se on juuri sellainen mitä olin ajatellut, ellei jopa vielä hienompi. Portti on sininen, kaksiovinen ja oikeanpuoleisessa ovessa on seitsemän kappaletta erikokoisia hopeanvärisiä perhosia. Oikeanpuoleisen oven vieressä on se erityinen syy, miksi halusin portin nähdä - koirien vesipiste, ja aivan ihana sellainen. Siinä on kyltti Tou Tou´s Bar, ja tekstin alla Kaunotar ja kulkuri- elokuvan kaunotar. Tämä on niin Brigitte Bardot´n eläinrakasta tyyliä. 





Villa La Madrague sijaitsee pienen ja kapean tien varrella. Toisella puolella taloa on rantaa ja merta. Ohitseni ajoi pieni auto, jossa istui kaksi nuorta naista. He molemmat hymyilivät minulle ja kuljettaja ervehti. Tulin tästä todella hyvälle tuulelle. 

Jotenkin täällä Saint-Tropezissa pääsee Brigitte Bardot -huumaan ihan huomaamatta. Hänen kuviaan näkyy katukuvassa siellä täällä. Elokuvamuseo Gendarmerie Nationalen edustalla on pieni nähtävyys, Brigitte Bardot´n kultainen patsas. Brigitte on asunut Villa La Madraguessa vuodesta 1958 lähtien. Hän oli  käynyt katsomassa myynnissä olevaa taloa ja rakastui siihen heti. Hän osti talon samantien. Tämän jälkeen  talo on ollut otsikoissa suurten juhlien näyttämönä. 

Minusta Brigitte Bardot on ollut rohkea. Miksei kukaan puhu hänen traagisesta tarinastaan enempää? Hänellä on ollut upeat edellytykset elämässään, hän on halunnut ja pystynyt etenemään urallaan ja halunnut nauttia saavutuksistaan. Hän on koko Ranskan, ellei koko maailman rakastama filmitähti ja laulaja. Mutta henkilökohtainen elämänsä hänellä ei ole ollut helppo. Hän tuli raskaaksi avioliitossa Jacques Charrierin kanssa, eikä olisi halunnut pitää lasta, mutta ei onnistunut myöskään saamaan raskaudenkeskeytystä. Charrierin vanhemmat myös ympäripuhuivat Bardot´n pitämään lapsen. Tämä johti siihen, ettei Bardot´n välit omaan poikaansa jäivät niin vähäisiksi, etteivät he koskaan pystyneet luomaan minkäänlaisia läheisiä välejä. Kun Bardot ja Charrier erosivat Brigitte antoi lapsensa huoltajuuden tämän isälle. 

Bardot on kärsinyt ei toivotusta lapsesta ylitsepääsemättömän paljon, ja on kirjoittanut tästä muistelmissaan niin suoraan ja rehellisesti, että hänet haastettiin tämän johdosta oikeuteen. Bardot oli toivonut, että olisi lapsen sijasta synnyttänyt ennemmin koiran. Brigitte joutui tämän johdosta maksamaan entiselle puolisolleen ja lapselleen suuret vahingonkorvaukset. Bardot on kärsinyt kuuluisuudestaan ja vakavista imago-paineista. Hän yritti itsemurhaa ensimmäisen kerran 26-vuotiaana. Yhteensä hän on yrittänyt itsemurhaa neljä kertaa. Minusta Brigitte on elävä esimerkki siitä, miten paljon nainen voi kärsiä ei toivotusta raskaudesta pilaten täten koko elämänsä, eikä vain omaansa. 

Kommentit