Vacker Stockholm

Kyllä tuo Tukholma on aina vaan ihana ja ihmiset niin paljon trendikkäämpiä. Kukat kukkii ja kaikki on vaan kaunista. Ihan oikeesti! Tukholma on tunnelmaltaan täysin eri mitä Helsinki. Se on suurkaupunki jossa on elämää. Otetaan esimerkkinä vaikkapa taloyhtiön piha versus Tukholma - Helsinki. Tukholmassa pihalla halutaan viihtyä, sitä on esteettisesti kaunista katsella, löytyy vihreätä muutakin kuin yksi koivu taikka mänty.

Tukholmassa pihat rönsyilevät mitä erilaisimpia puita, pensaita, kukkia ja kasveja. Suomessa piha on joko asfalttia taikka hiekkaa täynnä. Joka ikisellä taloudella Helsinkiläisessä pihassa oma parkkipaikka ja pihalta on löydyttävä se liukumäkikeinuhiekkalaatikkosysteemi lapsille, ehkä jotakin petunioita on kauniisti istutettuna neliön taikka ympyrän muotoiseen betoniastiaan ja siinä se. Ei tule mitään.

Käytiin tutustumassa Drottingholmin linnaan, Ruotsin kuningasperheen yksityisasuntoon. Se sijaitsee noin 10 kilometriä Tukholman keskustasta. Linnan barokkipuutarha on niin kaunis. En tiennytkään että näin pohjoisessa on tämänkaltaisia puutarhoja, saatikka palatsia. Linnan puisto vetää melkeimpä vertoja Wienin Schönbrunnin palatsin puutarhaan. Se ei ehkä ole niin iso mutta iso se kuitenkin on, ja kaunis. Kierrettiin yleisölle auki olevissa osissa linnan sisällä, siellä on upeita taideteoksia ruotsin historiasta ja hallitsijoista.

Laivalla shoppailin luvattoman paljon, aivan liikaa, mutta minkäs teet kun tax free on kaikkea ihanaa täynnä kuten Cuccin uutuus Flora Glamorous Magnolia. Ostin myös Espiritin tunikan, valkoisen kesämekon, ihonhoitotuotteita, meikkejä ja viiniä. Miehelle ostin Cliniquen tuoksun sekä muita Cliniquen ja Biothermin ihonhoitotuotteita. Pojille tottakai kauheat kasat karkkia.


























Drottingholmin palatsi

Yksityisasunto Drottingholmin palatsin puistossa

Hötorget - Loreen esiintyi tuolla katolla kun palasi euroviisukisoista takaisin kotimaahansa.



Tukholmalaisia kaupunkilaisia





























Kommentit