New York

I Love this City. Se vei mun sydämein miltei samantien kun kone laskeutui JFK:n kentälle, ja ihan oikeasti. Maantulotarkastus sujui erittäin hyvin, meni paljon nopsempaan mitä olin osannut odottaa. Siinä otettiin sormenjäljet ja kasvokuva, kysyttiin kuinka kauan aion yhdysvalloissa oleskella ja siinä se. Tai no, toivotti tämä maahantuloviranomainen minulle miellyttävää oleskeluaikaa.

Seuraavaksi luovuin maahantulokortista ja taiteilin kapsäkkeineni kaikkini siinä, melkein lippuset tippuivat kädestä, mutta eivät kuitenkaan ja iloinen poliisimies siinä tokaisi minulle " I knew You made it". Mulle tuli tuosta niin hyvä fiilis. Perhana soikoon, niin todellakin tein! Lensin ihan yksin Varsovan kautta New Yorkiin. Ei ollut kovin mairittelevaa istua siellä yksikseni puolaa puhuvien kanssa samassa koneessa. Varsovassa sain lähtöselvittää laukkuni uudelleen, joka tarkoitti sitä, että sain hakea laukkuni ensin pois hihnalta (toisesta päästä lentokenttää) ja tehdä uudelleen lähtöselvitys jonottaen ensin reilu puoli tuntia hehtaarijonossa ja sen jälkeen toinen puolituntinen toisessa hehtaarijonossa turvatarkastuksessa. Ja siitä sitten talsien taas toiseen päähän kenttää. Yksi ainoa jono ja ihmisiä ihan sikana. Onneksi minulla oli aikaa. Miehellä oli Finnairin lennolla käyyt paremmin kuin hyvin, hän pääsi lentämään bisnesluokassa kerran siellä oli yksi paikka vapaana ja yhdelle ainokaiselle sitä tarjottiin, tottakai mun onnellinen sinne pääsi.
Ensimmäinen julkkisbongaus, Dollar Tan. mm. elokuvassa Minority Report (Tom Cruisen leffa) ja ainakin sarjassa Glee. Hän on toiminut myös Beyoncen tanssijana.


Nyt istumme taikka siis makaamme huilaamassa Hotel Carter New Yorkissa joka sijaitsee aivan Times Squaren likellä. Tuossa lähimmässä risteyksessä on Times Squaren Hard Rock Cafe, ja siitä käännytään meille :)



New York on kuuma, täällä on nyt meneillään helleaalto. Mittari näyttää 34 astetta mutta todellisuudessa se on 40. Tuuli onneksi puhaltaa, mutta sekin on kuumaa. Onneksi ilma ei kuitenkaan seiso. New York on värikäs ja New York on ystävällinen. Ihmiset ovat todella palvelualttiita ja mukavia. Eilen toistin sitä, etten millään usko olevani täällä, mutta kyllä tämän pikkuhiljaa alkaa ymmärtämään. Eilen käytiin ihan vain katsastamassa Times Square ja siinä riitti yhdelle illalle ihan tarpeeksi. Ihasteltiin siellä tuhansin ihmisten joukossa aurongonlaskua pilvenpiirtäjien taa, ja ihailtiin lukemattomia välkkyviä mainosvaloja. Käytiin syömässä ja talsittiin pikkuhiljaa väsyneinä hotellille  bongaten uuden Broadway-musikaalin, Spider Manin esiintyjiä.
Matthew James Thomas, mm. elokuvissa Billy Elliot, Poika, Kadonnut prinssi ja sarjoissa Sairaalaelämää, Tohtorit ym.  Pääsin yhteiskuvaan hänen kanssaa, harmi että olen siinä turhankin väsyneen näköinen...

Tultiin huilaamaan hetkiseksi aikaa hotellille koska ollaan päivä aloitettu tänään kello 7. Kello on nyt täällä 19, ja siellä jotakin 7 tuntia enemmän. Lievää jet lagia on ilmassa, koska en tahtonut saada unta enää millään kello neljän jälkeen yöllä. Juotiin aamukahvit läheisessä kahvilassa ja lähdettiin katsomaan Central Railwaystationia ja Yhdistyneitten kansakuntien (United Nations) pilvenpiirtäjää tuolle idemmäs Manhattania. Käväistiin yhdessä kohti ostamassa jääkahvia ja vettä Amishien ruokakaupasta, kertakaikkisen ihana. Sitten, kas kummaa kutsui 5th Avenue ja muun muassa Tiffanyn liike. Voi herrankiesus! Siellä on niin upeita koruja ettei tosikaan. Kysyttiin muutaman sormuksen hintaa ja ne olivat hintahaarukassa 7 000 - 50 000 euroa. Ei tällä kertaa lähtenyt mukaan.

St. Patrick (täällä on kaikki isoa)


Siitä jatkettiin Sex and The City kierrokselle. Se kesti neljä tuntia ja oli tosi hauska ja avartava. Nyt on nähty kindergarden jossa Miranda kompastui lapsensa isän Steven uuden naisystävän edessä, nähty  Madison Square park jossa Charlotten koira joutui gangbangin uhriksi, päästiin istuskelemaan Carrien poikaystävän Aidanin baariin ja nauttimaan siellä parit cosmopolitanit, nähtiin katu joka sijaitsee Public Libraryn vieressä ja jonka edessä kuvattiin kuulu kohtaus jossa Carrie iskee Mr Bigiä kukkakimpulla päähän. Nähtiin raput kellariin jonne Samantha vetäisi kupat ja taittoi nilkkansa. Meidän guide Staci oli tuolloin katsomassa kuvauksia koko päivän ja kertoi kuinka oli hauskan kuuloista kun kukkakippu yhä uudelleen ja uudelleen osui Mr. Bigiä päähän. Sen kuvaukseen ei riittänyt siis yksi otos vaan monta. Kierrettiin seksikauppa josta Charlotte osti itselleen dildon, ja jonka takia hän jämähti kolmeksi päiväksi kotiinsa :) Pysähdyttiin lähellä Little Italya ja siella olevasta Michael Korsin liikkeestä lähti mukaan upouusi nahkalaukku.

En varmaan ikinä unohda sitä näkyä ja tunnetta kun noustiin metrosta ylös maan tasalle ja näin nämä valtavat pilvenpiirtäjät ensimmäistä kertaa. Se oli vahva ja upea kokemus. Tiedän jo nyt, että tulen tänne uudestaan.


Kommentit