Majoituksemme Algarvessa

Olemme majoittautuneet Portugalin Algarvessa kohta neljässä eri huoneistohotellissa. Huoneistohotelli siksi, että saamme itse valmistaa ruokaa ja pestä pyykkiä (tai niinhän sitä toivoi, meillä ei ole ollut pyykinpesukonetta yhdessäkään huoneistossa. Toiveissa on, että tulevassa on). Ensimmäinen hotellimme Alfagar Alto Da Colina sijaitsi Albufeiran alueella noin kilometrin päässä rannalta, ja noin kilometrin päässä Stripiltä. Hotellin kuvat ovat hienot, ja varasimmekin sen upeiden uima-allasalueitten, ja lasten leikkihuoneen ja pelihuoneen vuoksi. Olisi pitänyt arvata, että vielä näin talvisesonkina kaikki paitsi keskitetty uima-allasalue olivat kiinni. Itseasiassa koko lähitienoo tuntui olevan kiinni, ja tuolla olikin hyvin hiljaista. Hotellin alue on onneksi todella hieno, ja siellä riittää silmänruokaa. Hotellilta käveli kivasti pienelle ja kaunille Praia De Santa Eulalialle, josta sai mukavasti esimakua tyypillisestä Algarvelaisesta rannasta kivimuodostelmineen. 



Kauppaan, elikkä Lidliin tai Aldiin, joutui ajamaan autolla. Sinne oli matkaa noin neljä kilometriä, elikkä aika pitkä matka lähikauppaan. Meidän hotellin lähellä piti olla marketti, mutta se oli tietenkin kiinni. 

Toinen huoneistohotellimme oli Vitor´s Plaza lähellä Alvoria. Pidin paljon hotellista vaikka sen siivoojat olivatkin aika tympeitä ja naureskelivat vain käydessään huoneistossamme. Muutoin henkilökunta oli hyvin ystävällistä ja avuliasta. Vitor´s Plazan piha-alue palmupuineen oli hyvin viihtyisä, aivan ihana suorastaan. Täälläkin vietimme joka päivä aikaa sisäuima-altaalla kuten aiemmassa hotellissa. Ulkona olevien uima-altaitten vesi on vielä aivan liian kylmää uimiseen, vaikka vedet altaissa onkin - muutama rohkea nähtiin pulahtavan kylläkin. Hotellilta pääsi mukavasti kävelemään lähinnä oleville rannoille Praia Do Vaulle ja Praia Do Barranco Das Canasille. Mukavaa oli katsella matkan varrella asuntoauto-aluetta, joka oli melko täynnä asuntoautoja ja muita retkeilyautoja, nähtiin siellä olevan jopa yhden suomalaisen Mersupakunkin. Hotellilta oli kiva lähteä iltapäivälenkeille, koska rannan maastot olivat todella upeat. Hotellilta oli myös vain parin kilometrin matka Praia Dos Très Irmãokselle joka on valehtelematta upein ranta mitä olen varmaankaan koskaan nähnyt. Lisäksi aivan vieressä on Alvorin piskuinen kalastajakylä vanhoine kaupunkeineen, sekä kuulu puinen boardwalk. Kun tulemme joskus Algarveen uudelleen, tulen varmimmin juurikin tälle alueelle - taikka sitten maailman äärelle Sagresiin kaikkien surffareiden joukkoon. 

Tämä nykyinen huoneistohotelli, jossa olemme on nimeltään Quinta das Figuerinhas & Quintinha Village Porchesissa. Olemme täällä nyt olleet kymmenen päivää ja tänään vaihdamme jälleen hotellia. Alue, miljöö ja tunnelma muuttui radikaalisti. Palmupuut kaikkosivat ja kaikki pramea. On tässä lähellä kyllä aivan todella upeita hotellikomplekseja. Tämä huoneistohotelli olikin aiemmista edullisin - vain 39 euroa yö, mutta ajaa asiansa oikein passelisti. Huoneisto, jossa on oma terassi ajaa asiansa oikein hyvin. Kiva lisä on aina oma amme, ja näin äiti-ihmisenä nautin siivoojan käynnistä. Täällä onkin aivan ihanan ystävälliset ja mukavat siivoojat. Mies tekee etätöitä, ja täällä he juttelevat niitä näitä miehelle, jos tämä ei satu samaan aikaan olemaan etäkokouksessa. Sanomatta on selvää, että viisivuotias poika nauttii pitkistä kylvyistä yllin kyllin. Täälläkin on aivan huikeat rannat. Koko Algarve on täynnä huikeita rantoja, kuten esimerkiksi Tripadvisorin maailman parhaaksi rannaksi vuonna 2024 valitsema Praia da Falésia. Meitä tässä lähimmät, aivan vierekkäin olevat, ovat Nossa Senhora da Rocha Beach ja Praia Nova (Porches). Nämä rannat erottavat toisistaan niiden välissä oleva tyypillinen kallio-uloke jonka päälle on rakennettu 1200-luvulla pieni kirkko. Se, ja nämä rannat ovat aivan valtavan kauniita. Löydettiin jopa tunneli, joka Oscarista oli aivan erityisen jännä, josta pääsee kätevästi rannalta toiselle. 

Porchesin kylä on hyvin pieni, mutta tunnettu keramiikkamyymälöistään oikeastaan ympäri maailman. Olin aivan haltioissani käydessämme Porches Potteryssa. Mitään niin söpöä ja ihanaa en ole nähnyt hetkeen - taikka no - kyllä kaikki huumaavat vanhojen kaupunkien toinen toistaan koristeellisemmat talot ovat myöskin ihania. Joka paikassa, jossa olemme majoittautuneet on ollut jokin oma tietty ominaisuutensa ja juttunsa, ja olenkin onnellinen, ettemme ole olleet pitempää aikaa vain yhdessä kohteessa, mitä aluksi suunnittelimme. Esimerkiksi täältä Porchesista on vain reilu kolme kilometriä yhdelle Portugalin tunnetuimmalle nähtävyydelle, Benagilin luolille. Tämäkin selvisi meille ihan sattumalta. Kivoja yllätyksiä.  Pari viikkoa per paikka on oikein passeli aika, koska pakata täytyy, ja se on aina oma ruljanssinsa. Mutta, että ehtii myös hieman asettumaan ja olemaan. Jos paikka ei olekaan hyvä, niin ei tarvitse surkutella ja jos mieli tekee olemaan pitempään, sen kun jatkaa vain. 



Huomenna siirrymme huoneistohotelliin nimeltään Colina Da Lapa & Villas. Se sijaitsee Sesmariaksessa. Odotan niin paljon, että pääsen pesemään pyykkiä, eikä minun tarvitsisi enää tiskata käsin. Tosin käsieni iho on todella hyvässä kunnossa, eivätkä kynteni ole vuosiin olleet näin vahvat ja pitkät. Jotain positiivista sentään. 

Hotelleissa on ollut yleensä oma pyykinpesuhuone, mutta pyykinpesu on mielestäni kallista. Yksi koneellinen maksaa yleensä viisi euroa. Olen välillä manannut, miksi ihmeessä olen ottanut mukaan myös valkoisia vaatteita, mutta minkäs teet. Oli hieman huijattu olo tähän hotelliin tullessa, koska kuvien ja huonekuvailun perusteella täällä huoneistossa piti olla pesukone ja jopa astianpesukonekin - haavekuvia vain. Mies kyllä mainitsi tästä respaan sisäänkirjautumisen jälkeen, mutta hotelli oli kuulemma täynnä. Täällä on yleensä kauppojen yhteydessä usein myös pyykinpesupiste. Koneita on yleensä kolme -neljä, ja suurimmillaan kone vetää pyykkiä sisäänsä 18 kilon verran. Yksi tällainen pesukerta maksaa kymmenen euroa. Vähän rahastuksen makua. Tässä näkee kuinka tämä alue on asuntoautojen mekka, palveluja pitää olla kulkijoille. Mies haaveilee tänne tulosta juurikin asuntoautolla ja ehkä me sen toteutammekin vielä jokin päivä. Ei ole mennyt päivääkään etten olisi kuullut hänen suustaan sanaa asuntoauto, ja sitten kun...


















Kommentit