Ensimmäinen viikko

Tein pienen tietoisen päätöksen yrittää olla lukematta Suomen iltapäivälehtiä - huonosti on ainakin vielä tähän saakka mennyt. Kaikki selaaminen tulee vanhasta tottumuksesta, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee.. Tänään luin uusista tulevista lakoista Suomessa - miksei Suomen kansa reagoi? En tiedä mitkä olivat seuraukset, mutta Ranskassa eräs maanviljelijä traktorinsa kanssa lahtasi sitä ihteään traktorin perästä voimalla suoraan poliisiaseman ovesta sisälle. Myös Espanjan Barcelonassa traktorit ovat jälleen tukkineet pääväyliä, ja hallitus on tehnytkin jo jotakin myönnytyksiä, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi kun maanviljelijöitten mielenosoitukset vain jatkuvat. Ymmärrän työnseisaukset, olen itsekin osallistunut sellaiseen hoitajien palkankorotuksien puolesta, mutta, että kokonaisia ydinvoimaloita saattaa mennä kiinni työnseisauksen takia. Ja miten se taas hankaloittaa kansalaisten elämää?



Juuri tällaisten uutisten takia haluaisin olla kokonaan seuraamatta somea, unohtaa kaiken mikä siellä kotimaassa meneillään on. Selaan vaikkapa täällä Albufeirassa ulkomaista nettisivua, niin jo Stubb pomppaa mainoksiensa kanssa framille. Taikka joka tuutista kohutaan Iittalaa taikka Haaviston ja puolisonsa ikäeroa. Sunnuntaina varmastikin Portugalin televisiossa uutisoidaan näkyvästi Suomen presidentinvaaleja. Täällä Albufeirassa olisi päässyt ennakkoäänestämään Jupiter Algarve hotellissa, mutta tuohon emme enää ehtineet. Itse ehdin käydä ennakkoäänestämässä Suomessa ennen lähtöä, mutta puoliso ei. Nyt hän äänestää jaloillaan. 

Tänään on ollut ensimmäinen sadepäivä, palmut vain huojuvat kovassa tuulessa. Kävimme iltapäivällä kuluttamassa aikaa Albufeira Shopping Centerissa ja vaihteeksi Decathlonissa. Autossa istuessani katselin hymähtäen lämpömittaria joka näytti 14.5 astetta lämmintä. Suomessa on jälleen kovat pakkaset. Olen enemmän kuin innoissani siitä, ettei lasta tarvitse vuorata kerrastoilla ja toppavaatteilla ulosmennessään, täällä riittää sandaalit ja shortsit. Oscar vielä varmistelee tarvitseeko huomenna mennä päiväkotiin - ei tarvitse. Päiväkodin kavereille ja hoitajille olemme lähettäneet terveiset kuvan kanssa. Olemme käyneet uimassa hotellin sisäuimaaltaalla joka päivä. Olen liikkunut jo varmasti enemmän kuin koko viime kuukauden aikana. Ja olen tästä vain niin hyvilläni. Tätä juurikin halusin. 
















Eilen kävelimme Albufeiran vanhan kaupungin piskuisilla kujilla enkä voinut muuta kuin vain hymyillä. Oscar ihasteli vastaantulleita kulkukissoja. Ihmiset ovat todella ystävällisiä - harmittaa, etten itse osaa sanoa portugaliksi muuta kuin Bom Dia taikka Obrigado. Tarkkailen ihmisten eleitä ja käyttäytymistä. Sami kävi eilen illalla ihmettelemässä rannalta kaikkoavaa merta ennen sadesäätä. Kalastaja-alukset olivat lähteneet liikkeelle kirkkaine valoineen, ja olivat siellä kaukana merellä jossakin. Huomenna meillä vaihtuu huoneistohotelli, jossa ollaankin hieman pitempään. Lähdemme vähän kauemmaksi tästä keskustasta, joka tuntuu ainakin nyt ihan hyvältä vaihtoehdolta. Boa noite tältä illalta. 


Kommentit