Madonna - Celebration Tour, Berlin 28.11.2023

Achtung bitte! Jos tässä jotakin Helsinkiin soisin, niin areenan, jossa keikoille pääsisi osallistumaan. Ihmiset tarvitsevat näinä vaikeina aikoina musiikkia. Voisikohan esim. Elisa, Supercell tai Telia pohtia jollakin ilveellä Helsinki-areenan ostoa ja nimeäsi sen ihan puhtaasti oman nimensä mukaisesti. Sitten siellä voisi vilkkua täysin vapaasti joka puolella omia mainoksia. 

Eniveis, Madonnan keikka Berliinin Mercedes Benz-areenalla oli huikea. Ihmiset olivat hyvällä tuulella, hyväntahtoisia, tanssivat ja pitivät hauskaa. Kun Madonna aloitti klo 22.15 kappaleella Nothing Really Matters, ihmiset huusivat hurmioissaan, koko areena raikui. Kolme tuntia ja yhdeksän minuuttia meni yhdessä hujauksessa. Ihan itketti, se oli niin upeaa. 

Juuri ennen konsertin alkua Madonnan manageri Guy Oseary käveli ohitseni, katsoi suoraan silmiini, enkä voinut muuta kuin jähmettyneenä tapahtuneesta vain tuijottaa takaisin (ja miettiä, että onpa mies harmaantunut tyylikkäästi). Madonna oli kutsunut vieraakseen musiikkituottajansa Stuart Pricen. Lavalla nähtiin Madonnan lapsista David Banda, joka tanssi ja soitti kitaraa (ja otti yleisöön kontaktia ihan mielettömän lämpimästi), Mercy James, joka soitti kauniisti pianolla kappaleen Bad Girl äitinsä laulaessa, ja Estere, joka toimi deejiinä kappaleen Vogue aikana, ja tverkkasi tehdyssä tanssikilpailussa - yllätys yllätys saadakseen täydet kymmenen pistettä. 

Biisin Burning Up -aikana Madonna soitti kitaraa suoraan edessäni, niin kauniina, voimakkaana ja upeana. Biisin loppu onkin sitten historiaa, Madonna viskoi yleisön päälle juomaansa olutta. Mun mekko ei pääse enää koskaan pesukoneeseen. 



Mielestäni huikeimmat esitykset olivat juurikin alkusoitto Nothing Really Matters, Everbody, Into The Groove, Open Your Heart, Live To Tell (jonka aikana valkokankaille heijastettiin Aidsiin kuolleitten ihmisten kuvia, voitte kuvitella mikä huutomeri yltyi kun esille tuli Freddie Mercuryn kuva), Like A Prayer, Erotica, Justify My Love, Bad Girl, Crazy For You, Don’t Tell Me, Mother and Father, Bedtime Story, Ray of Light - sekä ne kaikki vaikuttavan upeat Interludet, joiden aikana tanssijat suorittivat huikeita koreografejaan. Tässä Like a Virgin/Billie Jean.

Myöhään eilen illalla olin menossa nukkumaan, tai no siis yritin. Tarkoituksenani oli nukkua hyvin tällä reissulla kotona nukuttujen katkonaisten yöunien vuoksi (lapseni 5 v. nukkuu vieläkin vieressä - vinkkejä omaan sänkyyn siirtymisestä otetaan lämmöllä vastaan). Vilkaisin puhelintani ja huomasin, että minulle oli tullut Instagramiin yksityisviesti. Taisin kiljahtaa viestin nähtyäni aika kovaa (sori seinänaapurit). Viesti oli David Bandalta, Madonnan pojalta ”Hey can you send me the picture you took of me”, ja tottakai minä lähetin. Nähtäväksi jää julkaiseeko hän sen. Miten hän löysi minut? Whaaat?!? Hän siis iloisesti hymyili suoraan minulle soittaessaan kitaralla lavalla. Oikein kehotti ottamaan kuvia. Nyt ymmärrän mitä hän teki. Väsymys on tätä kirjoittaessa armoton, en nukkunut silmäystäkään. 

Tämä oli nyt kuudes Madonnan konserttini. Saa nähdä kiertääkö hän enää koskaan tämän kiertueen jälkeen. 

- Confession Tour, Paris 27.8.2006

- Sticky & Sweet Tour, Nizza 26.8.2008

- Sticky & Sweet Tour, Helsinki 7.8.2009

- MDNA World Tour, Helsinki 12.8.2012

- Rebel Heart Tour, Berlin 10.11.2015

- Celebration Tour, Berlin 28.11.2023

Madame X:n keikalle Lontooseen olin jo ostanut liput, lennot ja kaikki. Poika sairastui juuri ennen tätä keuhkokuumeeseen, lahjoitin lippuni Twitterissä pois. 

Mietin konsertin jälkeen taas kerran, miten ikinä ihmiset voivat verrata Beyoncea Madonnaan. Madonnan keikan valtavalla tanssi-energialla voisi tuottaa sähköä OL3:sen verran, Beyonce joutuisi tyytymään löyhähtäneeseen saunaan. Madonna oli aidosti hyvän tuulinen, antoi sen näkyä ja otti yleisöön kontaktia, Beyonce seisoo jäykkänä näyttäen siltä, että arvokas asu menee rikki, ja arvostelee lapsien esiintymistä lavalla. Jos ei ole kokenut Madonnan keikkaa, ei voi käsittää sitä tunnetta mikä paikan päällä on. Sitä janoaa lisää. 

Berliinissä kävellessäni en muistanutkaan miten siellä kaikki on niin suurta. Talot ovat valtavan kokoisia ja välimatkat sen mukaisia. Koko Saksassa asuu 83,2 miljoonaa ihmistä, ja se tuntuu tuolla liittovaltion pääkaupungissa. Berliinissä on tosi helppo liikkua julkisilla. Ihmiset on ystävällisiä, small talkkia harrastetaan tuon tuosta. Berliiniläinen on Chic, oman tyylinsä tunnistava, uskollinen sille ja arvostaa tätä. Ihailen. Tupakka tosin haisee joka puolella. 






Berliini on kulttuurin ja musiikin kaupunki. Sieltä löytää aina jotain koettavaa historian lisäksi. Olisi ollut kiva kokea jokin teknoklubi, mutta tyydyin pariin glüweiniin ja valoinstallaatioon Dark Matter. Sen enempää ei tarvittukaan, Dark Matter oli hypnoottisen upea. 

Ich liebe. Nyt matkustan kotiin toipumaan.

Celebration Tour 28.11.2023, Setlist












































Kommentit