Uusia ajanjaksoja

Huomenna pieni poikani aloittaa päiväkodissa uudessa isompien lasten ryhmässä. On ihanaa kun poika kasvaa ja kehittyy, mutta samalla on hurjan haikeaa kun toinen ei olekaan enää niin pieni. Oscar on valloittava pieni oma itsensä. Viime viikon hän oli päiväkodin kesäpäivystyksessä kun jouduin aloittamaan jo työt, ja joka päivä hän meni sinne niin reippaasti, että lentopusutkin meinasivat unohtua. Miltä aikuisesta tuntuisi, että hänet laitettaisiin yks kaks tuntemattomien ihmisten kanssa viettämään päiviä ja vielä vieraaseen paikkaan? Kyllä se aika hurjaa olisi. 

Oscar suoriutui  tuosta loistavasti, koitin pitää työpäivät lyhyinä ja antaa pojalle paljon aikaa iltaisin. Se onnistuikin hyvin kun isänsä lähti vielä lomailemaan moottoripyörillä Lappiin vanhimman poikansa kanssa. Ensimmäisen päivän meinasin, ettei tästä tule yhtään mitään. Poika ikävöi isäänsä ja puhua pälpätti tästä koko ajan. Pikkuhiljaa ajatukset pojalla siirtyivät kuitenkin leikkeihinsä ja mikäs meillä oli ollessa. Kävimme viikolla uimassa Lohjan Neidonkeitaassa ja meillä oli tosi hauskaa. Kävimme myös ajelemassa junalla. Poika oli niin täpinöissään kun juna lähestyi ja junamatkan alun istui täysin hievahtamatta ja mutusteli kokemusta. Sitten hän reippaasti sanoi vain "ei mitään hätää", johon minä ettei meillä todellakaan ollut mitään hätää vaan kivaa. Näin nämä pienet osaavat ottaa ilon irti todella pienistäkin asioista, mitä itse ei välttämättä edes ymmärrä. 



Mutta olen minä ollut poikki. Kuten edellisessä kirjoituksessani jo kirjoitinkin olo on kuin ei lomalla olisi ollutkaan. Töissä on nyt isoja muutoksia ja kaikkeen uuteen tulee priorisoitua 100 % hyvin, uudet muutokset teettävät myös paljon töitä. Muutokset tietävät myös entisestä ihanasta yhteistyöstä luopumista ja uuden totuttelua. Hyvin kaikki tulee menemään aivan varmasti ja kohta kaikki asettuu hyvin uomiinsa. Tosin tarviin edelleen sitä lomaa. 



Nyt pitääkin mennä pakkaamaan huomiseksi päiväkotilaukku kuravaatteineen ja kumisaappaineen, toivottavasti mitään ei unohdu. Tästä se lähtee taas. 



Kommentit