Paratiisi

Jos jossakin haluaa samoilla täysin rauhassa, se onnistuu takuuvarmasti Salmen ulkoilualueella. Tasan yksi sauvakävelijä tuli vastaan koko aikana ja olin, että wau. Kävelin tänään Salmessa keltaisen reitin pienellä koukkaisulla ihka oikeaan paratiisiin, ja lenkilleni tuli pituutta 7,5 kilsaa. Kävelin sen kahteen tuntiin ja yhteentoista minuuttiin, ja vieläpä pysähtelin koko ajan ihastelemaan valko- ja sinivuokkoja sekä kauniita järvimaisemia. Reitti Salmen ulkoilualueelta alkaa ihan jumalattoman jyrkällä alamäellä, ja se meneekin mukavasti intervalliharjoituksesta ylä- ja alamäkineen. Puuskutin jo tosin ensimmäisen ylämäen jälkeen ihan huolella. 

Keltainen reitti mutkittelee myös mukavasti erilaisissa metsiköissä. Tie on hyvää hiekkatietä, ehkä liiankin hyvää, enkä oikein mieltänyt reittiä enää luontopoluksi vaikkakin se oli todella hyvin merkitty erilaisin värikyltein ja opastein. Huomasin tänään, että metsässä mentäessä tykkään kulkea juurikin polkuja, taikka pitkospuita pitkin. Olin tänään ensimmäistä päivää töissä oman ja lapsen flunssailun myötä ja teki kuulkaa niin hyvää saada päivän jälkeen hiki pintaan sekä saada vain nauttia siitä kaikesta hiljaisuudesta. Luonto antaa tosi paljon. Siinä samoillessa äkkiä stressit kaikkoaa ja ajatus kirkastuu. Se on jännä, etten pelkää mennä yksin ollenkaan vaan nautin ihan tosi paljon. Sen verran eräjormailija en vielä tosin ole, että uskaltaisin vaikkapa yksin yöpyä metsässä - ehei. Minulla on liian vilkas mielikuvitus sellaiseen. Eilen yölläkin lähdin Hiidenvedelle, olihan luvassa Lyridejä. En nähnyt yhden yhtä, koska olin tähyillyt koko ajan ilmeisesti täysin väärään ilmansuuntaan, mutta se järvi ja tähtitaivas oli ihan mielettömän kauniit yhdessä. Välillä kaislikosta kuului sorsaparin ääniä, muutoin oli hiirenhiljaista. Ei tuolla pelota. 

Itse Paratiisi ei ollut ihan nimensä veroinen. Käsitykseni paratiisista on hieman toisenlainen, mutta kaunis tuo oli kuitenkin. Se oli kiva paikka järven rannalla, jossa on tulentekopaikka katoksineen. Ensi kerralla siellä voisi grillata vaikka makkarat. Ja kuin kiitoksena, aivan reitin loppumetreillä ylitseni lensi kurki. Se oli hienoa nähtävää. 

Salmen ulkoilualue löytyy osoitteesta Salmentie 100b, 03300 Otalampi. 



















Kommentit