Ristiäiset

Rakas poikamme sai lauantaina 17.11.2018 kasteessa nimen Oiva Oscar Svante. Kutsumanimenä Oscar. 



Kastepäivä oli kertakaikkisen ihana ja herkkä. Aurinkokin ilmestyi melkeinpä taianomaisesti pilvien takaa taivaalle tehden juhlistamme vieläkin juhlavamman. Vihdin kirkossa vauva vain katsella möllötti suuria kirkon ikkunoita kummitätinsä turvallisessa sylissä, eikä kastehetkellä itkenyt yhtään. Pastori Laura Pentti puhui todella koskettavasti ja kauniisti. Hienoa oli saada Kalevi-pappakin Lestijärveltä asti paikalle. 



Ihmiset kirkossa seisoivat koko toimituksen ajan ringissä alttarin edustalla kastemaljan edessä, ja ainakin minulla oli suorastaan siunattu olo. Hämärtyvän päivän aurinko paistoi kauniisti ikkunoista sisälle luoden kauniita valosäteitä koko kirkkoon. Meitä oli kaksikymmentä henkeä ja tietenkin itse päivän sankari. Oli hellyttävää katsella omaa lasta itse kastehetkellä ja oli hienoa kuulla kun mies lausui ääneen lapsemme nimen kaikken kuullen. Enää ei tarvitse varoa, että nimi lipsuu puheen lomassa, niin on meinaan käynyt hyvin usein. 



Emilia-kummi lauloi kirkossa vauvalle laulun mestaripiirros, ja tällöin oli hyvin hankala pitää silmiä kuivina. Mikko-kummi luki Raamatusta lasten evankeliumin, ja kaikki vauvan sisaret kokoontuivat siunaamaan pikkusisarensa. Tämä hetki kosketti minua todella. Kaikkien sisarten kädet vauvan pään yläpuolella oli näky jota en halua unohtaa. 



Kaikki kastejuhlaan osallistuneet sanoivat myös vauvalle yhden sanan tämän elämään kastekynttilän kiertäessä toiselta toiselle. Sanat varmasti jäivät jonnekin elämään ja kulkemaan pienen pojan matkassa mukana. 



Kastejuhlan vietimme kotona, tunnelma oli lämmin. Päivä oli täynnä pieniä todella koskettavia hetkiä. Olemme vauvan vanhempina suuresti otettuja.