Kraftwerk 3D

Uulalaa ja oksat pois sanon minä vielä pari päivää keikan jälkeen. Matkattiin lauantaina Tallinnaan Kraftwerkin konserttiin, koska Helsingin Finlandiatalolla olleisiin konsertteihin (torstaina 15.2.) ei ollut mitään saumaa saada lippuja, ne meni heti. Tämä oli nyt kolmas Krartwerkin keikka jonka olen nähnyt. Ensimmäisen koin Helsingin Jäähallissa vuonna 2004, toisen Suvilahdessa 2009 ja nyt tämä kolmas Tallinnassa. Oli aivan mahtava.


"Ainz, swei, drei, vier, fünf, sechs, sieben" alkaessa soimaan (Numbers) tunsin, ettei tästä voi tulla mitään muuta kuin hyvää. Ja niinhän tuo olikin. Visuaalinen 3D tausta neljän seisovan miehen takana oli huikea, ja sitä seurasi mielellään. Ihmisiä koko salin täydeltä oli hauska katsella 3D-lasit päässään.


Biisit paranivat kappale kappaleelta ja muutama itselleni uusi tuttavuuskin siellä välissä soi. Spacelab oli niin hyvä. Avaruusaluksen ikkunasta näkyi maapallo jota kiersi satelliitti. Yks kaks ikkunan ohi meni ufo, joka jäi ihmettelemään vanhan kaupungin muuria ja sitten laskeutui simppelisti Saku Suurhallin eteen. Yleisö ulvoi. Geiger Counterin aikana sitä vain jähmettyi katsomaan hypnoottisesti taustaa. Trans Europe Expressin jälkeen homma oli pelkkää menoa, enkä olisi tahtonut koko keikan loppuvan ikinä. The Robots oli aivan mieletön kuten päätösnumero Music Non Stoppikin. Toivottavasti heitä pääsee kuulemaan vielä lisää.























Setlist

1. Numbers
2. Computer World
3. It's More Fun to Compute
4. Home Computer
5. Computer Love
8. The Model
9. Neon Lights
10. Autobahn
11. Airwaves
12. Geiger Counter
14. Electric Café
15. Tour De France / Prologue / Etape 1 / Chrono / Etape 2
16. Trans Europe Express
17. Metal on Metal
18. Abzug
20. Aéro Dynamik
21. Planet of Visions
22. Boing Boom Tschak
23. Techno Pop