Pärnu stole my heart

Vietimme tänä vuonna juhannusta täysin uudessa paikassa, Pärnussa. Pohdin jo ennen lähtöä millainen paikka se mahtaakaan olla, ja pitää sanoa, yllätti minut ihan täysin. Pärnu on sekoitus jotakin vanhaa ja viehättävää, pikkaisen olin aistivinani (ainakin rannalla) vivahduksia jopa Venice Beachista. Jännitin aivan hulluna ennen reissua sataako vettä vaiko ei, koska oleilu juurikin Pärnun kuululla heikkarannalla on täysin riippuvainen säästä. No mitä vielä, siellä me vietimme koko juhannuksen - rannalla ja nautimme auringosta ja helteestä.

Meitä oli matkassa isompi porukka, joten kuluja sai pienennettyä siten aika hyvin. Varasimme huoneiston Karuselli-nimisen kadun varrelta joka on puolivälissä matkaa vanhasta kaupungista ja rannalta. Maksoimme tästä yhteenä 495 euroa (kolme yötä). Huoneiston sijainti oli tosi hyvä. Asunto oli kiva kahden makuuhuoneen, keittiön ja olohuoneen asunto, ja mikä parasta, se oli tosi siisti ja moderni. Meillä oli käytössä omakotitalon alakerta ja koko terassi pihoineen. Pärnun vanhassa kaupungissa ja sen lähettyvillä talot ovat pääasiassa vanhoja ja kauniita puutaloja, ja tämä meidän huoneiston modernius yllätti. Wifi toimi hyvin, mitä nyt lämmin vesi tahtoi välillä päästä loppumaan koska lämminvesivaraaja oli ehkä hieman liian pieni.


Ruoka Pärnussa oli ihan huippuhyvää, mutta palvelu tuskastuttavan hidasta. Matkalla olleet kumppanit väänsivät jo vitsiä odotellessamme tunnin verran aamubrunssia erään ravintolan terassilla, että ei taida olla se työkokemus suurin pääpaino kauniita tarjoilijoita valitessa. No, mutta siis, ruoka oli ihan superhyvää. Hintataso ei ole mielestäni edullinen, vaan ruoka on samoissa hinnoissa kuin suomessa.


Pärnu on todella siro ja kaunis paikka. Siellä vanhan kaupungin kaduilla voisi kävellä iät ajat vain katselemassa kauniita taloja. Rannalle mentäessä, ennen rantaa on kaunis puistoalue, ja itse ranta, joka on yli kilometrin pituinen, yllättää kuinka hienohiekkainen se on. Samoin rantaveden mataluus yllätti. Rannalta voi kävellä vaikka kuinka ja pitkälle, ja vesi yltää silti ainostaan säären yläosaan saakka. Ja kyllä, se vesi oli lämmintä. Jos vesi olisi turkoosin sinistä, paikka menisi silloin täysin Etelä-Euroopassa sijaitsevasta rannasta.

Matkasimme Tallinnasta vuokra-autolla Pärnuun. Auton vuokra oli noin 160 euroa. Olisimme ottaneet oman auton lautalle mukaan, mutta lautta oli jo täynnä. Linja-autolla pääsisi ihan superhyvin Pärnuun, mutta meitä oli se viisi henkeä, ja katsottiin tämä tällä kertaa helpoimmaksi vaihtoehdoksi meille. Pärnuun tekee matkaa reilu puolitoista tuntia tosi hyvää tietä pitkin. Aluksi tie on moottoritie, kunnes se kapenee. Silti se veti hyvin. Aika rohkeita ohituksia nähtiin muutama. Maisemat olivat kauniita.




Oli ihana pieni miniloma, ja ehdottomasti aion mennä Pärnuun takaisin. Pärnun rannalla järjestetään elokuun 3.-6. päivä Weekend Festival Baltic. Kovasti tekisi mieli mennä tuonne.

























































Kommentit