Wonderful New York

On ollut niin kiire Nykissä ettei ole pahemmin ehtinyt kirjoittelemaan tänne. Toissa päivänä oli ihan sika kylmä, tuuli meni luihin ja ytimiin saakka. Meidän kaveri lähti takaisin suomeen päin maanantai-aamuna. Käytiin sunnuntai-iltana näyttämässä hänelle ja äidilleen Central Railway Stationin kuiskausnurkka, meillä oli tosi hauskaa. Siitä sitten ihanalle sipulikeitolle ja "muutamalle" irkkupubiin 46 kadulle. Samalla päästiin katsomaan jalkapallomatsia.

Eilen käytiin jälleen kerran United Nationissa, siellä oli remppa saatu päätökseen ja isoon saliin pääsi nyt mieskin katselemaan. Parissa pienemmässä istuntosalissa, joissa kävimme oli istunnot menossa ja niistä ei saanut ottaa kuvia, tosin oli kiva nähdä jäseniä ihan tosi toimissa. On se YK vaan hieno paikka, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Leimankin sain uuteen passiini.

Kävelty ollaan ihan simona koko aika, aika vaan vaan kuluu paikkoja ihastellessa. Välillä aina huilaamaan netin äärelle Starbucksiin ja menoksi taas. Eilen matkasimme köysiratashissillä Roosevelt Islandille, se menee Queensboro bridgen vieressä ja koristellisesta sillasta saa tosi upeita kuvia juuri tästä vaijerikyydistä. Matka maksaa 3 dollaria per suunta ellei satu olemaan esimerkiksi viikon mittaista metrocardia matkassa. Nykissä kallistui metrolipun hinta 3 dollariin 2,75 dollarista viime maanantaina.

Vaihdettiin hotelliakin maanantaina. Olimme buukanneet edullisen Hotel Carterin maanantaihin saakka koska tiistaista se suljettiin ikiajoiksi. Todella sääli. Jostakin ihmeen syystä meille annettiin huone 1932, hotelli on rakennettu samana vuonna. Ja check outtia tehdessämme meidät hyvästeli hotellin nykyinen omistaja, edellisen omistajan tytär. Haikein mielin sanoimme bye byet ja jatkoimma matkaamme uuteen osoitteesen, Hotel Pensylvaniaan. Huh, huoneita tuossa 1919 rakennetussa hotellissa on "vaivaiset" 1700 ja viidennnessä kerroksessa sijaitsevaan huoneeseemme mennään todella pitkän käytävän läpi, joka on suoraan kuin Hohto-elokuvasta. Mutta huone yllätti, se on tosi iso.

Nyt olemme Jersey Cardenin outletissä New Jerseyssä. Esimerkikis converset maksavat täällä ihan saman verran kuin Sohon Conversen liikkeessä, 55 dollaria. Hinnat ovat tulleet täällä ylös. Tämän paikan Conversen liikeen peräseinällä on kyllä muutamat hajaparit kenkiä alkaen 29 dollaria. Aika pettymys ollut tämä tähän asti. Tommy Hillfigerillä tehtii muutama löytö, laukkua ja paitaa. Huilataan tässä hetki ja kohta jatkamaan taas :)

Kommentit