Simple Sessions 2014




Simple Session 14 BMX Teaser Trailer from Simple Session on Vimeo.

Matkasin poikani kanssa viime viikonloppuna Tallinnaan. Siellä viuhahti koko viikonloppu Saku Suurhallissa Simple Sessions 2014-tapahtuman merkeissä. En voi käsittää miten tätä tapahtumaa ei Suomessa olla markkinoitu millään lailla! Tosin Saku Suurhalli oli nyt viikonloppuna ääriään myöten täynnä, että ehkei enempi mainostus ollut tarpeen. Mieletön tapahtuma! Jos siis tykkää skeittauksesta ja BMX:lystä.


Ehkä tunnetuin paikan päälle saapunut oli ammattiskeittari Ryan Scheckler. Oli tosi siistiä seurata miestä siinä ihan vieressä tekemässä temppujaan kun aikaisemmin on seurannut häntä MTV:n kanavalta. Puhuinkin hänen kanssaan jopa :) Ihan kysyin saako ottaa kuvaa, ja sainhan toki. Heitti yläpeukut kuvan oton jälkeen. So Cool!

Muhun on tehnyt vaikutuksen tämä ammattilaisrullalautailija, koska hän ensinnäkin on aloittanut skeittaamisen 18 kuukautisena, on nuorin X-Gamesin kultaa koskaan voittanut ja toisekseen nyt ollessa 24-vuotias, hänellä on sponsoreita joka sormelle. Mikä on minusta erikoisinta ja upeinta, on se, että hänellä on oma säätiö jonka kautta jakaa yhteisölleen juuri siitä mitä hän itse katsoo tärkeimmäksi, rikastuttaa lasten elämää ja tukee urheilussa loukkaantuneita. Säätiö tuottaa tapahtumia, kerää rahaa erilaisilla tempauksilla perimmäisenä ajatuksena loganinsa pohjalta "Be The Change" siis niin Ihailtavaa. Ja jätkä on tosiaan syntynyt vuonna 1989.

Simple Session on maailman johtava BMX- ja skeittitapahtuma, joka käydään vuosittain juuri siis Tallinnassa. Tänä vuonna BMX:n maailmanmestaruuden otti Drew Bezanson neljännettä kertaa ja skeittauksen paras oli Greg Lutzka. Suomalaisittain parhaimmaksi sijoittui Niko Ojanen sijalle 8. Mielestäni mieletön sijoitus, koska skeittisarjassa kisaajia oli kuitenkin 79. Ryan Scheckler sijoittui itse viidenneksi.

Skeittaus on ihan iisiä BMX:lyyn verrattuna. Skeittausta pystyy seuraamaan katsomossa pahemmin kiljumatta, kun taas BMX on jotakin ihan toista. 270 drop, elikkä hyppy alas kahdeksan metrin korkeudelta tehden samalla siinä hieno voltti on temppu jos mikä.  Mutta näkyi siellä paljon kaatumisia ja ehkä pahin, pyöräilijä Vinny Mannino tuli erään hyppynsä jälkeen suoraan kasvot edellä maahan ja menetti tajunsa. Onneksi hänellä oli kypärä. Se oli ihan kamalaa.






Laitailu on ilmeisesti matemaattista puuhaa, Ryan laskeskeli kovasti käsillään rataa. 

Rukous ennen omaa koitosta

Toisen kisaajaan suorituksen seuraamista

Rullalautailijatkin kaatuilivat 
Tuntumaa rataan

Somewhere over the rainbow

lasku

jump!