Maailman paras Lasagne

400 g lasagnelevyä
125 g mozzarellaa
oliiviöljyä

Jauhelihakastike
800 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
3 tl oreganoa
400 g paseerattua tomaattia
4 rkl punaviinietikkaa
sokeria, suolaa ja mustapippuria

Bechamel-kastike
1 l maitoa
200 g emmentaljuustoraastetta
30 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl muskottipähkinää
suolaa ja valkopippuria

Reseptin valmistusohjeet

Jauhelihakastike
Kuullota hienonnettu sipuli isolla pannulla reippaassa oliiviöljyssä. Lisää myös silputtu valkosipuli. Lisää auheliha pannulle ja paista. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Kaada paseerattu tomaatti pannulle jauhelihan päälle. Mausta punaviinietikalla ja sokerilla. Kiehauta kasaan niin ettei nestettä juuri enää ole.

Bechamel-kastike
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää jauhot. Älä ruskista. Kaada maito kattilaan ja vispaa tasaiseksi. Anna kiehahtaa, lisää juustoraaste ja mausta suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä. Lasagneen tarvitaan aika paksu Bechamel.

Öljyä lasagnevuoka. Laita pohjalle reunimmaisiksi raidat jauhelihakastiketta ja keskelle Bechamel-raita. Lasagnelevyt päälle ja seuraava kerros päin vastoin eli Bechamel-raidat reunoille. Jatka samaan malliin. Ylimpien levyjen päälle tulee vain Bechamel-kastiketta ja siivutetut mozzarellat.

Paista lasagnea uunissa 200C/40 minuuttia. Anna lasagnen huilata uunin jälkeen jopa puoli tuntia niin sitä pystyy leikkaamaan nätisti.

Löysin reseptin aikoinaan Reseptitaivaasta, vei kielen mennessään.


Kommentit