I love You Madonna

Ihan  m i e l e t ö n  keikka. Tuntui, että olisi saanut kokea kaksi konserttia, koska saapuessamme stadionille heti kello 17 itse Madonna oli lavalla tekemässä soundchekkiä. En kuuna päivänä olisi uskonut kokevani ja näkeväni mitään tällaista.

Lähdettiin kotoota siinä kolmen jälkeen iltapäivällä, koukkaistiin kisahallin päässä olevan terassin kautta Golden Circle-jonoon Stadionille. Siellä oli jo muuta kymmen ihmistä meitä ennen, ja fiilinki oli hyvä. Saavuimme jonoon vähän yli neljä. Siinä hetken oltuamme tuli nainen iPadin kanssa arpomaan onnekkaille paikkoja Golden Triangleen. Muutamat onnenkiljahdukset kuultiin ja varttia vaille viisi onnetar päätti arvonnan. Viideltä me pääsimme stadionille.

Tuttu ääni kuului kaiuttimista ja kun katsoin lavan suuntaan Madonna oli siellä harjoittelemassa tanssijoittensa kanssa. Siis voi elämä! Asetuimme miehen kanssa aivan lavan eteen heti kolmion vasemmalle puolelle. Tottakai meidän edessä oli jo ihmisiä, mutta oltiinkohan me kolmansia rivissä front rowsta. Ei paha ollenkaan.



Madonna jutteli ihmisille, se oli tosi hauskaa kuultavaa. Hän kysyi onko yhtäkään suomalaista bändiä toimitettu konsertin jälkeen putkaan? Kun ihmiset vastasivat, että ei, hän totesi "hyvä". Hän kysyi onko presidenttimme hyvä ja ihmiset vastasivat huutaen "Yes". Madonna pyysi henkilökohtaisesti aivan meidän vieressä tanssineen sinishortsisen nuoren miehen Golden Triangeliin siskonsa kanssa koska tämä mies tanssi Madonnan mielestä niin hyvin. Me myötähävettiin, koska mies oli ihan selvästi vetänyt jotakin muuta kuin pelkkää alkoholia. Golden Circle-jonossa tämä samainen mies huuteli ja meuhkasi jotakin. Ihmiset pyörittelivät päätään. Ei mennyt kauaakaan kun Madonna kysyi juuri tältä mieheltä, että onko hän kenties ottanut jotakin. Madonna arvuutteli "Jägermaisteria?" kunnes mies huusi jotakin takaisin ja Madonna tokaisi "Aah, Finnish Vodka".

Madonna vannotti Golden Trianglessa olevia ihmisiä, että on heidän vastuullaan tänä konsertti-iltana, että stadionilla tanssitaan ja sai tällä kommentilla valtavat hurraahuudot. Jengi oli messissä 110 prosenttisesti. Madonna lauloi soundchekissä I don´t give A ja Celebrationin. Hän harjoitteli tanssiliikkeitä ja hauskuutti paikalle saapunutta yleisöä.

Sitten hän poistui lavalta tokaisten, että nähdään muutaman tunnin kuluttua. Ja niinhän siinä aika sitten kului. Martin Solveig aloitti vasta yhdeksän jälkeen, hyvän setin tosin veti, mutta myöhässä! Ja The Queen, aloitti noin kymmentä yli kymmenen vasta! Jengi haukkoi henkeään kun stadionilta sammutettiin valot ja kellot alkoivat kumahtelemaan. Oli se mahtavaa!

Madonna saapui lavalla rukouksen myötä ja veti sellaisen shown, että oksat pois. Omia suosikkejani olivat Holiday, I don´t give A, Like a Virgin ja Like Prayer. Aikaisemmin on muun muassa YouTubessa julkaistu videoita jossa Madonna itkee Like a Virginin aikana. Itkuista ei tällä kertaa ollut tietoakaan, päin vastoin. Madonna meinasi revetä nauruun kriittisellä hetkellä odottaessaan, että pääsee laulamaan laulun viimeisimmät sanat. Ihanan maanläheistä, ja niin herttaista. Ihmiset ulvoivat riemusta. Itsekin pitää tunnustaa, huusin elämäni suurimmalle tähdelle I Love You Madonna kun hän seisoi siinä parin metrin päässä meikäläisistä.

Jos jostakin pitää purnata, niin saakelin venäläiset homot siinä meidän vieressä. Jos joiltakin on adhd-lääkkeet jääneet ottamatta, niin heiltä. Ihan kamalaa huutoa, mölyämistä ja rääkymistä. Ihan tahalteen siinä huusivat. Kiusasivat ihmisiä siinä lähellään mukaanlukien meidät. Sitten kun tanssitaan persettä pyörittäen kiinni meikäläisessä niin teki mieli kiljua, että nyt helvettiin siitä. Ihan pokkana ryysäsivät juuri ennen Martin Solveigin aloitusta siihen. Saivat aika nasevia kommentteja, mutta kun teeskentelivät ymmärtämättömiä, vaikka bodylanguage selvästi oli hallussa, saivat jäädä siihen. Törkeetä. Mutten antanut heidän häiritä fiilistä. Onneksi eivät tulleet mun eteen, olisi tullut niskaperselähtöote aika nopsaan.

Madonnan soundcheckiä, omasta kamerasta

Ja ihan vähän on (vielä pakko) kommentoida tätä Madonnan parjaamista. Jos joku rokkikukko, kuten vaikkapa Axl Rose antaa odotuttaa itseään kaksi tuntia, niin arvostellaanko häntä siitä, että ei edes anteeksi pyytänyt? Ei tosiaan, koska on Mies. Naisten pitäisi nöyristellä ja pyydellä anteeksi vaikka olisi millanen tähti. Mutta kuka tahansa miespuolinen pienempikin tähti voi olla myöhässä niin paljon kuin huvittaa.

Iggy Pop on 62 vuotias ja esiintyy ylävartalo paljaana kireissä housuissa suonet pullottaen. Vaan eipä näy, eikä kuulu mollaajia, että onpas rumat suonet ja miten noin vanha itteään paljastelee. Kukaan ei sano että yök, ei haluta nähdä noin vanhaa miestä, vaihdevuodet jo ohittanut sekin.

Prince esiintyi jo vuosia sitten takalisto paljaana pelkät narusstringit päällä, korkkarit jalassa,
kitaraansa paneskellen. Tästä ei kukaan sanonut halaistua sanaa. Sen sijaan ihailtiin miten mahtava hän on esiintyjänä, huippukitaristina ja suorastaan nero musiikintekijänä. Että sillälailla.

Miksei kukaan arvostele ketään Miespuolista maailmanartistia? Eipä taida löytyä ketään toista joka uskaltaa, pystyy, tekee, vaikuttaa, kohauttaa, näyttää, uskoo, tahtoo ja myös toteuttaa.

Mitä esimerkiksi Elton John on urallaan tehnyt jotta voi arvostella Madonnaa?

Niin, ja eilinen konsertti oli huikea. Siellä eturivissä oli todella hyvä fiilis. Like a Virginia kuunneltiin ja katseltiin hartaudella. Madonna on Artisti isolla A:lla.










Kommentit