Nähtyä

Mua niin harmittaa, että ei tullut näistä kahdesta kuvailemastani "nähtyä tosielämässä kohtauksesta" otettua kuvaa, siis todella.

Tämä ensimmäinen nähty tapaus tuli vastaan Itäkeskuksen Tallinanaukiolla, siinä pääoven edessä. Vanha mummo ja papparainen siinä viettivät vierekkäin huilihetkeä ostosten taikka minkä lie ajanvietteen lomassa. Papparainen nojaili kyynärsauvoihinsa ja mummo istui rollaattorinsa päällä. Se mikä tuossa oli kovin ironista, oli se, että mummo ojensi käsi suorana papalle tulta katsomatta tähän herraseensa ollenkaan, piti siis vain sitä kättään ylhällä ja pappa sihtasi tulta. Liike oli kuin jostakin akrobatiakohtauksesta, ja livenä nähtynä niin kovin korni.

Toinen sarjassamme nähtyä tapahtui metrossa matkalla Kampista Hakaniemeen. Edessäni istui taasen vanha mummo. Siis viimisen päälle mummo. Sellainen herttasen näköinen mummolaseineen ja vanhoine nahkalaukkuineen. En tiedä oliko mummolla huono näkö, vaiko mitä, mutta hänen vieressään istui myöskin herttaisen näköinen nuori tyttö, joka innokkaasti sellaisella terävällä tikulla yritti irrottaa ripsiä toisistaan kun oli päässyt ripsiväriä "vähän" liikaa ja tämä mummo katsoi suu auki siinä kymmenen sentin päästä tuon tytön touhuja. Siis oikein kaartuneena tähän tyttöön päin, ihmetellen oikein kunnolla suu auki. Välillä katsoi minuun, edelleen suu auki, ja kääntyi taas katsomaan tämän nuoren tytön puuhia, suu auki. Mulla oli naurussa pitelemistä. Kauhistelin itse lähinnä, että tyttö tökkäsee sillä terävällä tikulla silmään, metro kun heilui aika lailla, mutta ei. Onneksi. Sen mummon ilme jäi niin mun mieleen...

Saako julkisissa paikoissa ottaa kenesta vaan kuvia?
Psst. Lisäsin parit mielenkiintoiset blogit listalle tuohon viereen.

Kommentit