Rakas poikani

Täytät huomenna kolme vuotta. Olet aivan äärimmäisen rakas. Muistan kun sain sinut rinnalleni ihka ensimmäisen kerran, olit aivan lapsenkinan peitossa ja itkit ponnekkaasti siitä huolimatta, että olit ehtinyt hörppäämään lapsivettä ja hengityksesi rahisi kovasti. Isäsi huomasi selkäsi sinertyvän ja sitten tuli kiire. Sinun oli hankala hengittää ja tuli kiireesti saada lisähappea. Koitin taputella sinua hellästi selkään, mutta eihän se auttanut. Sinua oli odotettu niin kauan ja kun olit luonamme emme saaneetkaan pitää sinua sylissä. Se oli kamalin tilanne koskaan, katsoimme vain isäsi kanssa ymmyrkäisinä toisiamme. 

Heräsit viime yönä itkien. Sinulla oli korva kipeä. Osasit ensimmäistä kertaa osoittaa pipin kädelläsi. Minä paijasin, puhalsin ja hyräilin. Otin sinut syliini ja heijasin. Ottaisin koska vaan kivun puolestasi vastaan, mutta eihän sellainen ole mahdollista. Olen aina tukena ja auttamassa. Tänään kävimme lääkärissä ja sinulla on taas korvatulehdus. 

Koko päivänä et valittanut yhtään kertaa vaikka olit kipeä. Päivän aikana juttelimme lääkärille menosta. Ensin sinua pelotti, ja itketti, ja sanoit ”ei saa katsoa suu”. Mutta sitten me juttelimme lisää ja sanoin, että sinähän voit vähän jekuttaa lääkäriä ja sanoa hänelle vaikka kutikuti. Ja isäsi sanoi perään muistuttaen, että lääkärissä on hyvä avata suu oikein isosti auki ja sanoa aaaaa. Kun pääsimme lääkäriin sinua ei itkettänyt yhtään ja jo lääkärin nähdessäsi naureskellen sanoit kutikuti, heti perään sanoit aaa suu ammollaan. Kyllä minua nauratti. 

Olet niin auttavainen, olet aina kaikissa keittiöhommissa mukana. Jaksat keskittyä leikkeihisi todella hyvin ja rakentelet duploista upeita luomuksia tai Brion junaradasta pitkän kiemurtelevan radan - ja sitten ihaillaan. Paloautoja omistat ainakin kahdeksan ja niillä leikitään ihan joka ikinen päivä. 

Olet edistynyt huimasti pottaharjoittelussa, ihan tuosta noin vain etenit ykskaks hurjan harppauksen. Esimerkiksi eilen menit itse potalle, teit tarpeesi, otit potan riuskoihin käsiisi ja kippasit tuotoksesi vessanpönttöön ja päälle vedit vielä vessan. Ja sitten me ihailtiin. Ja äiti ihmetteli, että mitä täällä oikein tapahtuu. 

Sinun syntymäpäivästäsi me olemme jutelleet. Et vielä ihan ymmärrä mitä syntymäpäivä tarkoittaa, mutta silmäsi kyllä syttyivät loistamaan ja matkit huulillasi kakkukynttilän puhaltamista. Olemme koittaneet laskea sormilla miltä näyttää kolme, mutta sekin vaatii vielä vähän lisää harjoitusta. Mutta miten onnellinen olen. Minun pieni poika - jo kolme!

Olet herkkä, utelias, iloinen, huumorintajuinen, empaattinen, sosiaalinen, valloittava, uskalias, avoin, hellä, huomaavainen, tutkaileva, pohtiva, kokeileva, innostunut, avulias, joviaali, tyytyväinen, onnellinen, reipas, rakastava ja rakastettava, puhelias, ovela, aito, oivaltava, hauska, hassu, oikeudenmukainen, upea, kaunis, kiltti, positiivinen, loistava, joutuisa, tekeväinen, vahva, päättäväinen ja siis vaan aivan ihana. 

Kommentit