On My Way, part 3.

Tämä on nyt viimeinen vähään aikaan, haha. 

Mitä mieltä olet (jokin maailman tapahtuma): Olen seurannut kulmiani kohautellen Paavo Arhinmäen casea, jossa poliisin esitutkinta on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Tämä on hyvä tapaus todistamaan jälleen kerran sitä, että tavallinen kuolevainen kansalainen - eritoten suomalainen yrittäjä on eriarvoisessa asemassa silloin kun oikeutta tulisi saada. 

Mistä olet kaikkein ylpein elämässäsi: Jos lapsia ja unelmien työpaikkaa ei tässä lasketa mukaan niin olen ylpeä siitä, että olen saanut matkustaa, nähdä ja kokea. En malta odottaa, että pääsisi jälleen matkustamaan. On niin paljon näkemättä. Välillä tulee ihan sellainen kuristava tunne kun kaipaa niin jonnekin muualle. 



Mikä on unelma, jonka haluaisit vielä saavuttaa: Minulla on sellainen oma hölmö unelma, haluaisin tehdä oman musiikkivideon jonkun hyvän tuottajan kanssa. Rakastanhan musiikkia yli kaiken. 

Mikä on asia, mitä et tekisi enää koskaan uudelleen: Matkusta kovassa myrskyssä, taikka ylipäätänsä missään tuulessa laivalla. En muista minkä niminen myrsky se oli reilu vuosi sitten kun matkattiin Tallinnaan. Minulla meni koko matka oksentaessa laivan yleisessä vessassa - siis koko se reilu kaksi tuntia. Annoin vielä maissakin autossa ylen. Olin aivan tuskahiestä märkänä ja huolehdin vielä missä mies on lapsen kanssa. Heillä ei ollut huolen häivää. Lapsi nukkui koko matkan, eikä miehellä kuulemma tuntunut missään.  



Mikä on lempipaikkasi maailmassa: Samnaun pieni kyläpahanen Sveitsissä. Olo on kuin kotiin palaisi. Olen varmaan entisessä elämässäni elänyt alpeilla. 

Mikä on spontaanein juttu, minkä olet tehnyt hiljattain: Ostin juuri hetki sitten sekunnin mietittyäni lipun The Weekendin keikalle (9.9.2022). Onpahan jotakin mitä odottaa. 

Mikä todella tyhmä tai hölmö juttu saa sinut nauramaan: Vaikkapa tämä (Jimmy Fallon vesisodassa Lindsay Lohanin kanssa)

Miten haluaisit, että joku kuvailee sinua: "Katja on hassu haihattelija, joka tuo mukanaan hyvää tuulta sinne minne meneekin"



Kerro yksi kiistanalainen mielipiteesi: Mun mielestä Suomen terveydenhuolto näin taaperon äidin kannalta on retuperällä. Lapsiperheet suorastaan velvoitetaan ottamaan kalliita sairaus- ja hoitokuluvakuutuksia mikä on väärin. Lapsellamme on ollut paljon korvatulehduksia ja sitä myöten olemme joutuneet käymään lääkärissä usein. Sen kerran kun kävimme tutkituttamassa korvat julkisella puolella jouduimme suorastaan ryöpytykseen. Hirveä selonteko kaikista tulehduksista, ja että ollaan nytkin siellä varmasti täysin turhaan. Kummasti ääni muuttui kellossa kun sairaanhoitaja kurkkasi korviin. Mun teki niin mieli sanoa muutama valittu sana, mutta olin siinä lapsi sylissäni hiljaa. En usko, että kukaan äiti käyttää turhaan lastaan lääkärissä. Ainakaan meillä se ei ole lapselle koskaan mukava kokemus. 

Samoin muutettuamme Espooseen meidän neuvolapalvelut laski kuin lehmän häntä. Pojalta löytyi kaksivuotistarkastuksessa (joka sekin puoli vuotta myöhässä) sydämestä sivuääni ja meidän tuli tämän johdosta päästä lisätutkimuksiin. Mitään ei kuulunut kolmeen kuukauteen, jolloin päätin hoitaa asian oman vakuutusyhtiön kautta. Olimme viikon päästä yhteydenotostani sydämen ultaäänikuvauksessa. Myös verenpaineet saatiin mitattua kaikista raajoista ongelmitta, mitä se ei ollut neuvolassa. Siellä niitä ei saatu otetuksi ollenkaan. Yksivuotishammastarkastukseen poika pääsi kaksivuotiaana. Ei näin. 

Mikä on viimeisin kappale, jota kuuntelit: Remadyn Into The Wild

Minkä taidon toivoisit omaavasi: Haluaisin osata laulaa, sekä soittaa kitaraa ja pianoa. 

Mikä on onnekkain asia, mikä on tapahtunut sinulle: Lapset tietenkin, ja ihana työ. Myös mieheni on minulle kaikki kaikessa. Saada matkustaa ja nähdä maailmaa. Tämä on hyvä kokonaisuus. 


Jos saisit valita kenet tahansa maailmassa, kenet haluaisit illallisvieraaksesi: Edesmenneen mummini. 

Jos voisit muuttaa jotakin kasvatuksestasi, mitä se olisi: Lisää rakkautta, lämpöä ja läheisyyttä.

Mikä on arvokkain muistosi: Kun olen saanut lapseni ensimmäistä kertaa syliini syntymiensä jälkeen. 

Mikä on hirvein muistosi: Kun kuulin isäni, mummin ja äitini kuolemista. 

Jos tietäisit, että kuolet äkillisesti vuoden kuluttua, muuttaisitko mitään nykyisessä elämässäsi tai elämäntavoissasi: En muuttaisi. Hoitaisin kaikki asiani kuntoon, veisin koko perheen jonnekin ihanaan paikkaan pitkälle lomalle, hyvästelisin kaikki läheiseni ja ystäväni rauhassa. 

Mitä jos olisit hankkinut lapsia ensimmäisen seurustelukumppanisi kanssa: Se ei onneksi käynyt pienessä mielessänikään tuolloin. 



Kuka on viimeksi aiheuttanut sinulle pettymyksen: Voisin sanoa ei kukaan, vaan mikä. Mielestäni euroviisujen uusi järjestely semifinaaleineen ja finaaleineen on epäreilu. Tänäkin vuonna yhtä aikaa Suomen kanssa on vain yksi toinen pohjoismaa. Ja tunnettua on, että naapurimaat antavat toisillensa pisteitä. Me ei tällä järjestelyllä tulla menestymään ikinä. Olen pettynyt. 

Milloin viimeksi näit villieläimen luonnossa: Olen ihmetellyt, etten ole vuosikausiin nähnyt luonnossa siiliä. Sitten eräänä yönä mennessäni katselemaan revontulia ajoin jonkin pienen yli, ja renkaista päätellen se oli juurikin siili :( 

Mikä on tämän hetkinen voimabiisisi: Maroon 5 - Memories

Millaisesta arkkitehtuurista pidät, ja mistä et: Pidän Art Decosta ja renesanssiaikaisesta arkkitehtuurista, myös jugend-tyyli on mieleeni. 1980-luvun arkkitehtuuri ei ole minun juttu, mutta onneksi nykyarkkitehtuuri on jälleen paranemaan päin. Mietin aina, mitä meidän sukupolvelta jää tuleville. 

Mikä on aiheuttanut sinulle suurimman sydänsurun tähän mennessä: Eräs. 

Raha, status vai vapaa-aika: Vapaa-aika, sitä ei voi mitata rahalla. 



Mikä on paras suudelma, jonka olet koskaan saanut: No nyt on paha. Yhtä jäähyväissuudelmaa muistellessa (pikkuisen vuokrakotini eteisessä) alkaa jälleen melkein sukat pyörimään jaloissa. 

Jos sinun pitäisi vaihtaa sukunimesi joksikin sukusi muista sukunimistä, mikä se olisi: Felizín 

Jos saisit korvamerkitä verosi johonkin tiettyyn kohteeseen, mihin laittaisit ne: Taas on paha. Nuorten aikuisten asiat ovat jotenkin eniten sydäntäni lähinnä. Tiukan paikan tullen tulee päästä hoitoon heti eikä puolen vuoden päästä. Joten nuorille aikuisille kohdennettu. 

Jos et saisi enää koskaan matkustaa johonkin maahan, minkä maan valitsisit: Turkki. Sen maan useat lainkohdat ja arvomaailma eivät kohtaa omani kanssa millään tavalla. 

Minkä fiktiohahmon kanssa söisit illallista, jos sinulle tarjoutuisi mahdollisuus: Carrie Bradshaw. 



Oletko aikuisiällä koskaan pelännyt kunnolla: Olen. Kun kuopukseni ei syntymänsä jälkeen pystynyt hengittämään.

Oletko koskaan näyttänyt tuntemattomalle ihmiselle keskisormea: Olen, yhden kerran. Turun motarilla ohitin rekkaa yli 130 km/h, ja perääni tuli auto ihan peräpuskuriin kiinni. Palasin ohituksen jälkeen oikealle kaistalle ja en voinut mitään muuta kuin spontaanisti näyttää keskisormea, olin niin vihainen. 

Mitä hyviä leffoja tai sarjoja olet katsonut viime aikoina: Sarjoista The Handmaids Tale ja Mare of Easttown. Elokuvista Things Heard & Seen. 

Mikä on paras reissu, jonka olet tehnyt: Pohjois-Amerikan road trip vuonna 2012. 



Mikä on rohkeinta mitä olet tehnyt: Ajanut Los Angelesissa, hypännyt benji-hypyn, uskaltanut erota huonosta liitosta. 

Mikä on ollut pahin mokasi töissä: Aiheuttanut vakavan järjestelmävian melkein 37 000 työntekijän intraan, jonka korjaaminen aiheutti koko järjestelmän hetkellisen alasajaon. 

Mitä bändiä tai artistia fanitit 10 vuotta sitten: Madonna forever. 

Jos voisit teleportata itsesi silmiä räpyttämällä, minne teleporttaisit itsesi: Samnauhun. Marie Antoinetten teekutsuille Versaillesin palatsin puistoon. Studio 54:seen sen parhaimpaan kulta-aikaan. Seuraisin George Washingtonin työskentelyä Morris-Jumel Mansionissa. Uimaan Malediiveille. 

Mikä on oudoin asia, mitä sinulle on ikinä tapahtunut: Tulin raskaaksi 43 vuotiaana. 

Jos voisit asua hetken aikaa missä tahansa, missä asuisit: New Yorkissa. Toivottavasti pääsen tämän vielä oikeastikin toteuttamaan. 

Mitä teet silloin, kun stressaa liikaa: Lähden kävelylle metsään. 

Jos voisit muuttaa maailmassa yhden asian, minkä muuttaisit: Kaiken epäjärjestyksen. Onneksi on olemassa YK. 



Kommentit