Concreate Urban Art Festival 2021

Johan siitä on tovi mennytkin kun on viimeksi päässyt kokemaan mitään kulttuuriin liittyvää. Tänään oli onneksi toisin. Keran halleille avattiin viime viikonloppuna kaupunkitaiteeseen keskittynyt festivaali. Edellisen kerran Concreate Urban Art Festival järjettiin viime vuonna Pasilassa. Itse pääsin edellisen kerran kulttuurista nauttimaan viime syyskuussa Keravalla Taiteen talossa. Siellä oli aivan ihana Jarno Sinivaaran teos pienestä pojasta, jota olisin voinut ihastella vaikka kuinka kauan. Taiteen taloon oli usein jopa sadan metrin mittainen jono ihan sen loppupäiviin saakka. Nyt siellä taidetaan peittää edelliset teokset ja antaa tilaa uusille teoksille. Korjatkaa jos olen väärässä. 




Concreate yhdistää urbaanit tilat, taiteen ja ihmiset. Taiteilijat ovat luoneet kahden viikon aikana monipuolisen taiteellisen kokonaisuuden, joka jo itsessään on nähtävyys ja tarjoaa samalla puitteet uusille tapahtumatiloille. Tykkäsin hyvin paljon tuosta ylläolevasta Timo Tyynismaan teoksesta. 

Concreate on hyvällä asialla. Se tuo taidetta kaupunkiympäristöön coolilla tavalla osaksi kaupunkilaisten elämää. Juurikin Pasila on oikein hyvä esimerkki tästä. Kaupunginosan ehkä kulahtanuttakin olemusta on saatu elävöitettyä tyylikkäästi tuomalla taidetta kaikkien saataville. Tykkään! 

Keran hallien taiteella täytetyt tilat ovat avoinna yleisölle 17.4.-29.5.2021. Alla olevat kuvat ei anna oikeutta miten valtavia teokset ovat. Suosittelenkin lämpimästi käymään paikan päällä. 












Viikon alussa julkistettiin myöskin uusi Helsinki-aiheinen biisi Mistä sä tuut? -sarjan päätösjaksossa. Nämä on ollut minusta hyviä. Tämä biisi sopii hyvin tähän teemaan. 

Kommentit