Meidän päivä 9.11.2018

Klo 7
Päästelet sängyssäsi heräilemisen ääniä. Kuuntelen hetken, koska usein ääntelet unissasi niin paljon että välillä on hankala erottaa onko kyseessä nälästä johtuva koveneva ähinä vaiko unien näkeminen. Vauvat ovat unissaoloajastaan ehkä vain noin 40 % syvässä unessa. Olet kova poika ähisemään unissasi. Kunpa onnistuisin joskus äänittämään kaikkia niitä ääniä joita sinusta lähtee.

Nostin sinut vauvankehdostasi ja otin rinnalleni syömään. Syöt yleensä noin vartin - kahdenkymmenen minuutin ajan. Syönnin loppupuolella, kun masusi alkaa olemaan täynnä väläytät yleensä ihanan makean hymyn, se on kuin kiitos hyvästä ateriasta. Röyhtäytin sinut ja nousimme ylös aamutoimiin. Tykkäät aamuisin kölliä sohvalla ja katsella olohuoneen ikkunaa. Ikkunat todella kiehtovat sinua. Hetken kuluttua isäsi nosti sinut syliinsä ja vei vaipanvaihtoon ja aamupesulle. Minusta on aivan ihana kuunnella isäsi höpöttelyä sinulle. Ei mene enää kauaa kun alat jokeltelemaan ja hymyilemään takaisin, olethan huomenna (äitisi syntymäpäivänä) jo kuusiviikkoinen. Sitten annoin sinulle Bifibaby Pluss-maitohappovalmistetta (masuvaivoihin) ja Jekovit d-vitamiinitippoja. Jekovit on todella äitelän makeaa ja sinä tykkäät sen saamisesta. Suu käy kovaa vauhtia tippojen annin jälkeen. Puen sinut puhtaisiin vaatteisiin ja jatkamme seurustelua.



Klo 8.30 
Isäsi lähti töihin ja me otettiin siinä pienet aamumaidot. Jaksat aamuisin valvoa puolesta tunnista reiluun tuntiin. Lempipaikaksesi, jossa rauhoitut nukkumaan, on yllättäen ilmestynyt isän ja äidin sänky. Siellä me köllimme vatsa vatsaa vasten ja minä paijaan sinut uneen syödessäsi. Nukahdettuasi käyn yleensä suihkussa, tyhjennän astianpesukoneen, laitan pesukoneen pyörimään ja siistin kodin. En osaa olla epäjärjestyksessä. Joskus jo tosin heräät vartin päästä ja silloin haluat syliin pystympään asentoon nukkumaan vatsat vatsakkain ja silloin ei auta muu kuin viettää laatuaikaa yhdessä sohvalla.  Äitikin saa usein otettua pienet kauneusunet tässä kohti.

Olen hyvin orientoitunut tähän vauvantahtisuuteen. Kaikki muu on toissijaista. Kuten on jo nähty, aika kuluu ihan liian nopsaan ja haluan elää hetkessä kaikki mahdolliset hetkemme itkuineen kaikkineen. Nämä ei kestä loputtomiin. En halua unohtaa yhtäkään elettäsi, hellää huokaustasi, pienen pienen suusi liikkeitä, käsiäsi ja jalkojasi, selkäsi ihanaa untuvaa enkä katsettasi pienistä suloisista silmistäsi.

Klo 11
Heräsit paremmin syömään. Syöt yleensä kahden - kolmen tunnin välein ja se kyllä näkyy. Olet kasvanut oikein kovasti ja se tuntuu jo äidillä käsissä ja ristiselässä. Syönnin jälkeen jatkat unia olohuoneen sohvalla pehmeän viltin alla vatsallasi nukkuen. Saat päästeltyä paremmin ilmoja pihalle tässä asennossa ja siksi päivisin annan sinun nukkua vatsallasi niin paljon kuin mahdollista. Öisin emme vielä uskalla antaa sinun nukkua näin. Tykkäät myös että kotona on ääniä. Sinulla on täten varmasti turvallinen olo.

Syönnin jälkeen puklasit hieman paidallesi (what! kainalon alle?) ja mietin herätänkö sinut vaihtamaan vaatetta. Annan kuitenkin sinun nukkua koska puklua ei tullut paljoa, ja otan esille valmiiksi puhtaan bodyn heräämistäsi ajatellen. Tänään ajattelin myös kylvettää sinut kun olet paremmin hereillä.

Nukkuessasi pohdin tulevia ristiäisiäsi. Mietin mitä kaikkea vielä pitää muistaa hoitaa. Kakut olen tilannut jo hyvän aikaa sitten, ja hieno kakku sinulle onkin tulossa. Sinut kastava pappi tulee käymään meillä ensi keskiviikkona ja sovimme tällöin ristiäiskaavan. Tuleva kummisi esittää sinulle ristiäisissä laulun ja tiedän jo nyt, että tulen itkemään ehkä kovastikin. Kohta tuokin on muisto enää vain.

Mietin vyöhyketerapiaa jossa kävimme tiistaina. Titan Terapiat sijaitsee Vihdin kirkonkylällä enkä voi muuta kuin suuresti suositella jo tämän yhden käyntimme jälkeen. Olit niin pieni kätilön sylissä kun hän hieroi sinut päästä varpaisiin. Vähän yritit välillä hangoitella ja ihmettelit mitä tuo nainen on varpaissani kiinni, mutta hienosti ja hellästi terapeutti, kätilö ammatiltaan, osasi sinut rauhoitella.
Ja nukuit koko illan käynnin jälkeen. Piereskelit kylläkin tosi kovasti. Yö ikävä kyllä meni tunnin välein heräten ja äiti oli valmis seuraavana päivänä heittämään hanskat tiskiin. Vauvaelämä on niin ihanaa ja välillä ei niin ihanaa. Eilen ja tänään on tosin ollut selvää parannusta olemisessasi. Et esimerkiksi itkenyt ollenkaan koko eilisiltana. Saimme paljon hyviä vinkkejä sinun hierontaan ja minun ruokavaliooni. Mukaani lähti myös Weledan-imetysteetä, jonka tarkoituksena on rauhoittaa vatsaa ja lisätä maidontuotantoa, ja jonka makua vielä mutustelen. Teessä pääaineina on fenkoli ja sarviapila, siitä löytyy myös anista jonka mausta en ole oikein koskaan pitänyt, siksi mutustelu. Mutta olen valmis kokeilemaan kaikkea jotta vatsaasi ei sattuisi. Aloitin vyöhyketerapeutin neuvosta myös maitohappobakteerin ja magnesiumin syönnin.

Mietin tulevaa isänpäivää 11.11., joka on nyt isällesi se ensimmäinen. Voi kun siitä tulisi hyvä ja isäsi olisi tyytyväinen ostamiini lahjoihin (teille molemmille tismalleen samanlaiset vaaleansiniset Reinot ja lahjakortti). Ei lahjat ole se tärkein, ja joka päivä on oikeasti isänpäivä, mutta toivon että teillä se ensimmäinen olisi erityinen.



Klo 13.25
Heräsit uniltasi syömään. Söit jälleen hyvällä ruokahalulla kuten aina, ja tämän jälkeen  röyhtäytin sinut. Röyhtäyksen seurauksena sain päälleni puklut ja minullakin meni paita vaihtoon. Seurailit sohvalta käsin jälleen olohuoneen ikkunaa ja veljesi antamaa jalkapalloa. Odoteltiin hieman, ettei syönnistä olisi niin vähää aikaa kunnes vein sinut vaipanvaihtopisteelle ja laitoin kylpyveden valumaan. Tykkäsit olla kylvyssä pitkään. Heijasin sinua vedessä ja sinä vain nautit. Pesin sinut päästä varpaisiin samalla jutellen lempeästi sinulle. Meillä ei kylvetysten osalta ole vielä oikein rytmiä. Joka päivä emme viitsi sinua vielä kylvettää, ettei ihosi turhaan kuivu.

Meidän kohta kymmenen vuotta vanha yorkki Louis on aivan mahtava. En tiedä mistä koira tietää, mutta jos poistun luotasi esimerkiksi pyykkejä laittamaan, on tämä luonasi heti tikkana kuin ottaen kopin vahtivuorosta. Ei tarvitse kuin päätä kääntää. Eilen esimerkiksi menin jossakin kohti käymään vessassa nukkuessasi sängyssämme, ja kun katsoin palatessani sinuun, istui Louis vieressäsi hellästi nököttäen sinuun. Sama eilen illalla kun olit isäsi kanssa kaksin kotona. Hän hoiti siinä nukkuessasi keittössä työjuttujaan, ja kun päänsä käänsi et ikinä arvaa kuka istui vieressäsi ja tuijotti sinua. Louis hoitaa tehtävänsä suurella mallikkuudella. Tänä aamuna herättyään hän nuoli kasvosi kauttaaltaan.



Klo 14.25
Sinua alkaa aina kylvyn jälkeen väsyttää. Olet myös aina kylvyn jälkeen ihanan punakka, kuin saunasta tullut. Kuivattuani sinut ja puettuani kuiviin menimme pötköttämään vatsat vastakkain sängyllemme, ja olit sikeässä unessa kahdenkymmenen minuutin kuluttua. Jaksaisin tuijottaa sinua vaikka kuinka ja kauan.

Klo 15.20
Hieman kiemurtelet unissasi ja otan sinut jatkamaan unia rinnalleni olkkarin sohvalle. Tykkäät kun selkääsi hierotaan, taputellaan pyllylle ja hieman heijaillaan, ja kyllähän minä heijaan, vaikka kuinka pitkään. Et halunnutkaan enää jatkaa pitemmillä unilla, joten mentiin vaipanvaihtopuuhiin ja sitten leikkimatolle.

Klo 16
Lähdimme hakemaan raitista ilmaa ulkoota vaunulenkille. Et tykkää pukemisesta sitten ollenkaan. Saa olla salamannopea kun sinulle pukee päälle ettei tule ihan hirveä huutoitku. Palasimme kotiin kello 17 ja olit tikkana ylhäällä kun parkkeerasin vaunut ulkoterassille. Se on sellaista uinumista sinulla vaunuissa. Isäsi saapui kotiin melkein samalla ovenavauksella ja sinulle tuli kova itku, aloit kipristellä vatsaasi jälleen. Onneksi itkua ei kestänyt kauaa, mutta onhan se tosi raastavan kuuloista. Sinulla ei ole vatsa toiminut kolmeen päivään. Vauvat, jotka ovat rintaruokinnassa voivat olla kakkaamatta jopa neljätoistakin päivääkin. Toivottavasti meillä ei mene ihan noin pitkään, kurjan tuntuinen on olo jo nyt.

Klo 18
Ensimmäinen hymy. Voi luoja kuinka ihanan näköinen olit. Mietit hetken ja katsoit minua tuimasti kunnes yks kaks annoit minulle valloittavimman hymysi koskaan. Eikä se jäänyt yhteen vaan sain kolme ihanaa hymyä. Olit niin söpö. Kiitos, hymy tuntui niin ihanalta että olin sulaa. Pieni raasu, vatsa kipeänä ja jaksoit vielä hymyillä.

Klo 19
Nukahdit äidin rinnalle kun aloimme katsomaan Nenäpäivä-ohjelmaa. Silmäsi vain lurpsuivat ja sitten nukahdit. Et tosin alkanut vielä yöunille vaan heräilit itkemään vatsaa vähän väliä. Kello on nyt 20.30 ja edelleen itkeskelet. Isäsi kanniskelee sinua ympäri asuntoa. Katsotaan miten ilta tästä jatkuu ja milloin alkaa helpottamaan, toivottavasti hyvin pian. Voi raasu (vauva nukahti yhdentoista maissa yöunille).