Viikkoja 35

Ensimmäinen äitiysvapaapäivä sujui miehen viettäessä etäpäivää kotona, käymällä neuvolalääkärin luona tarkastuksessa, ulkoiluttamalla koiraa, kirjoittamalla vauvakirjaan, kauppareissulla, hyvällä kanakeitolla ja makoisilla päiväunilla. Par aikaa taustalla pyörii Helsingin Sanomien kautta striimattava baletti Prinsessa Ruusunen. Ei voi valittaa, oikein mukavasti alkanut siten tämä vapaa.

Ulkona on jopa kesäisen lämmin ilma, lämpöasteita keittiön mittarissa näkyy 22.9. Kuluvana kesänä on Suomessa saatu nauttia hellelukemista yhteensä 63 päivänä. Loppuviikosta saattaa mennä ennätys, 65 päivää rikki. Touko - elokuu oli Suomen mittaushistorian lämpimin. Meille on tulossa tosissaan aito todellinen kesän lapsi. Olenkin naureskellut sitä, että sen kerran kun olen raskaana on ulkona jotakin megalomaanisen lämmintä ja on tehnyt vain mieli maata sisällä ilmalämpöpumpun tuottaman viileyden alla.

Tänään 3.9. on syntynyt vallitsevalle James Bondille Daniel Craigille ja Rachel Weiszille tyttövauva. Vauvan ovat myös tänä vuonna saaneet presidenttimme Sauli Niinistö ja Jenni Haukio, muusikko Reino Nordin Maria-vaimonsa kanssa, Robbie Williams, Hugh Grant, ja Karalahtien pariskunta. Prinsessa Madeleinen ja Chrisin vauva Adrienne Josephine Alice syntyi maaliskuussa. Vauvaa edelleen odottavat Pippa Midelton, Kat Von D, Chris Evans, Kate Hudson ja Casey Neistat.

Neuvolalääkäri ultrasi vauvan tänään ja kaikki näytti oikein mallikkaalta. Vatsan mitta on 31 senttiä ja vauvalla on ultran mukaan painoa 2700 grammaa. Tästä saatiin lasketuksi mahdollinen syntymäpaino joka pienellä olisi 3500 grammaa. Oikein hyvältä kuulostaa. Näin kuinka vauva teki nielemisharjoituksia, ja käsi kävi toisella suussa. Olin sulaa vahaa siinä tutkimuspöydällä. Sydänäänet  kuulostivat hyviltä, toinen tosin yritti parhaansa mukaan luikerrella jälleen pois anturan alta. Edelleen pieni on myös pää alaspäin. Enää ei ole kauaa kun meitä on vain kaksi täällä kotona. Eilen pesin ensimmäisiä vauvanvaatteita, ja pakkasin jopa vähän sairaalakassia. Kysyin mieheltä tärkeän kysymyksen, pakataanko myös vauvalle tutti mukaan ja tottakai me sen pakkaamme.