Lovely Phuket

Palasimme sunnuntai-iltana ihanan kuumasta ja kosteasta Phuketista takaisin kotiin. Olimme reissussa viikon, mutta se oli meille ihan riittävästi, ja voinkin suositella noinkin pitkälle lähtemistä myös lyhyemmäksi aikaa. Kyllä se pienikin loma on loma.


Majoittauduimme pääsiäissunnuntaina hotelliimme Baumanburiin Patong Beachilla. Hotelli sopi meille paremmin kuin hvyin. Iso, tilava, parvekkeellinen huone jossa tosi hyvä suihku. Itse asiassa kylpyhuoneessa oli erillinen suihku ja kylpyamme, molemmat olivat kovassa käytössä. Mikään ei ole inhottavampaa kuin se, että suihkusta ei tule vettä hyvällä paineella, tai saa pelätä koko ajan, että lämmin vesi loppuu. Hotellin allasalue on mainio, ja aamiasbuffet oikein hyvä ja runsas. Lisäksi hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä rannasta sekä vieressä on Hard Rock Café ja hyvät shoppailumahdollisuudet. Kymmenen minuutin kävelymatkan päässä on Ceylon-ostoskeskus. Oikein hyvä sijainti siis. Hotelli on parhaat päivänsä jo ehkä elänyt, mutta niin se on monen muunkin hotellin kanssa Patongilla.


Ensimmäisen päivän huilasimme jet lagissa hotellin allasalueella. Ei paljoa tarvinnut kun nukahdettiin aurinkopedeillemme. Ihailin vain lämpimän kuumaa ja ihanan kosteaa ilmaa ja välillä pulahdin viileään altaaseen, taivaallista.


Seuraavana päivänä maanantaina ei paljoa tarvinnut miettiä minne suunnistettaisiin. Tottakai maailman parhaalle ja ihanimmalle rannalle Freedom Beachille. Matka sinne huiskuhäntäveneellä kesti muutaman tovin ja maksoi 1500 bathia. Freedom Beach on mun taivas. Siellä saa kölliä kyllikseen palmupuiden alla ja ihastella kristallinkirkasta ja lämmintä merivettä. Välillä voi hauskuuttaa itseään katselemalla kotiloita jotka ryömivät koloistaan. Freedom Beachin ravintola-alue on ihanan pittoreski ja siellä saa tosi hyvää ruokaa. Mä vaan rakastan tuota rantaa. Siellä ei ole edes paljoa ihmisiä, toivottavasti asia pysyy niin.


Tiistaille olimme varanneet retken Krabin upeisiin saarimaisemiin. Kun sitä olisi vaan muistanut, kuinka raskasta matkaaminen Phuktissa on. Ensin istutaan tunti minibussissa hotellilta satamaan, josta lähti isompi laiva Krabille, laivamatka kesti kaksi tuntia. Mutta, kyllä ne maisemat ovat tuon kaiken istumisen väärti. Krabi on upea. Tuli myös huomattua miten hiljaisia me suomalaiset matkaajat olemme. Koko laivamatkan Krabille siellä mölisi, huusi ja huutonauroi isompi Intialainen matkaajaryhmä, siis tauotta sen kaksi tuntia. Heille se on ihan normaalia, meillä meinasi palaa käpy.


Krabilla näimme ison varaanin ja saimme uida mitä upeimmilla rannoilla. On Thaimaa vaan niin kaunis.


Loppuloma meni loikoillessa ja rentoutuessa edelleen Freedom beachilla, Banana Beachilla, Patong Beachilla ja Paradise Beachilla. Paradise Beachille oli pääsymaksu, 200 bathia per henkilö, joka minusta on aika paksua, mutta siellä rannalla järjestetään usein erilaisia festivaaleja ja onhan se vaan hieno sekin ranta. Ja toisaalta ilmainen shuttlebussi Patongin rannalta kompensoi hintaa ihan hyvin. Kalliimmaksi tulisi kulkeminen tuktukilla


Banana Beach on melkeimpä koskematon, pieni kaunis ranta lähempänä Phuketin lentokenttää, 18 kilometrin päässä Patong Beachista. Siellä ei myöskään ihmismassat villinneet. Vuokrattiin rannan pikkuisesta ravintolasta suppilauta ja seilattiin sillä rannan lähistöllä ihastellen muun muassa lukuisten rapujen nousua merestä maihin läheisille kallioille. Vesi oli ihan superkirkasta ja meressä oli myös kiva snorklailla. Näin merisiiliä, yhden ison kirkkaansinisen meritähden ja lukuisia erilaisia ja erivärisiä kaloja. En olisi malttanut lähteä rannalta pois ollenkaan.


Thaimaalainen ruoka on ihan superhyvää, eikä palvelussa ole moitteen sanaa. Ikävä jäi ja toivottavasti pääsemme pian uudelleen.