Sir Roger Moore on poissa

Minulla oli kunnia saada tavata Roger Moore vuonna 2009 kirjansa Nimeni on Moore, Roger Moore markkinointitilaisuudessa. Hän signeerasi kirjansa kysyen nimeäni. Siinä tavattiin Katja kerta jos toinen ja naurettiin suomalaisille hassuille nimille. Roger Moore on ollut suosikkini James Bondeista aina Daniel Craigin jälkeen. Hän oli hauska ja charmantti, unohtamatta kiven kovaa James Bondin osaa. 


Matkasimme vuonna 2012 Roger Mooren ja 007 Kultaisen aseen jalanjäljissä Thaimaahan. Roger Moore kirjoitti keskustelustaan vastanäyttelijänsä Christopher Leen kanssa Phuketista, kuvauksista ja kuvaussaaresta seuraavasti: 
"Minulla oli melko suuri huone Phuketin Pang Na'ssa, jossa oli pyörivä kattotuuletin - ilmastointia ei hotellissa ollut - ja alakerrassa hilpeyttä herättävä kylpyhuone. Pikkuriikkistä huonetta komisti pesuallas, joka oli läpimitaltaan viitisentoista senttiä, WC-pönttönä oli neliö, jonka keskellä oli reikä, sen yläpuolella oli suihku, ja sen vieressä ämpäri, joka täytettiin vedellä WC-reiän huuhtelemiseksi. Vitsailin pystyväni kyykkimään reiällä, harjaamaan hampaat, ottamaan suihkun ja ajamaan partani samanaikaisesti. Lee vastasi, "minä pystyn samaan, ja vielä tökkäämään luudan takalistooni ja lakaisemaan koko kylppärin". 

Kuten kaikki Bond-filmien konnien hienot piilopaikat, tämäkin saari [James Bond island] oli tietysti räjäytettävä "Juoksimme ensimmäisen räjähdyspaikan ohi, Britt Ekland tiukat bikinit yllään, ja pum! Pääsimme seuraavan räjähdyspaikan kohdalle, mutta otteeni Brittin kädestä irtosi ja hän jäi jälkeen. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa: jättää hänet sinne, kuten suoraviivaisempi #jamesbond luultavasti tekisi, tai toimia kuten #rogermoore toimisi ja palata hakemaan hänet. Menin takaisin, tartuin hänestä kiinni, ja juuri ennenkuin käännyimme kulmasta laukesi jättiräjähde. Käsivarteni oli Brittin ympärillä ja tunsin hänen ihokarvojensa kärähtävän."

"Nykyään saari on erittäin suosittu matkailukohde. Kristina [Roger Mooren vaimo] ja minä kävimme alueella muutama vuosi sitten, Star Clipperillä, skandinaaviystäviemme seurassa - mukana olivat myös Ruotsin kuningaspari ja kruununprinsessa. He halusivat minun vievän heidät saarelle. On mainittava, että käydessämme saarella vuonna 1974 se oli asumaton. Palatessani se oli täynnä laitureita ja kauppoja, emmekä löytäneet paikkaa, jossa laskea maihin. Niinpä jatkoimme matkaa". 








Rest In Peace Moore, Roger Moore. "Minun ei koskaan tarvinnut ostaa lippua tälle maailman-
ympärysmatkalle"

Kommentit