Sounds of October





Vloggari Mr Ben Brown räjäytti koko YouTuben totaalisen upealla Visual Vibes Arctic-videolla. Ei tuota voi katsella kuin uudelleen ja uudelleen ja huokailla, niin hyvä se on. Asiaa. Good Job!





Leonardo Di Caprion ilmastonmuutosta koskeva dokkari Before The Flood julkistettiin kautta maailman tänään. Se on katsottavissa ilmaiseksi kaikissa mahdollisissa videontoistopalveluissa. Täytyy sanoa, että hiljaiseksi veti. Vuonna 2040 voi seilata pohjoisnavan yli, koska tätä menoa sitä ei enää kertakaikkiaan ole. Grönlannissa, kautta saaren, jää on sulanut 30 jalkaa (melkein kymmenen metriä) viimeisen viiden vuoden aikana. Ilmastonmuutokseen suhtautuminen tulisi koskettaa ihan meitä joka ikistä.






Tiesittekö, että yhden hampurilaisen valmistus vastaa autolla ajamista 42 kilometrin verran? Mitä tänne jää tuleville sukupolville? Kohta ei voi puhua enää mistään jatkumosta, koska seuraava sukupolvi saattaa liiankin hyvin olla viimeinen. Kyllä pistää miettimään miten tässä voi itse koittaa vaikuttaa päästöjen vähenemiseen.



Leonardo on itsekin asiasta kauhuissaan - miten vähän asiasta oikeasti tiedetäänkään, tai halutaan antaa julki. Leo matkusti kahden vuoden aikana ilmastonmuutoslähettiläänä ympäri maailmaa tutkimassa kohteita joissa ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt, ja oli järkyttynyt. Syystä. Hän tapasi useita maailman päämiehiä, tutkijoita ja professoreita. Ruotsi voi olla ylpeä itsestään, maan riippuvuus fossiilisista polttoaineista on tähän päivään mennessä vähentynyt 50 % ja tavoitteena on, että se loppuu kokonaan vuoteen 2020 mennessä - koko muun maailman tulisi ottaa oppia, myös suurvaltojen. Fossiilisten päästöjen vähentämiseksi esimerkiksi Tesla pystyisi rakentamaan koko maailmaan 100 Gigafactorya, joilla pelkästään pystyisi tuottamaan energiaa koko maailmalle tuottamaan sähköautoja.



Justin Timberlake julkaisi Netflixissä konserttitaltionnin Justin Timberlake & Tennessee Kids 20/20 maailmankiertueelta. Tämä konserttitaltiointi on kuvattu Las Vegasissa. Konsertin ehkä parhaat esitykset ovat tribuutti Michael Jacksonille Human Nature (alkaa kohdasta 57.15) ja heti sen perään tuleva What Goes Around. Suosittelen. Että kyllä nyt taas hemmotellaan.



Musiikkisaralla on myös  löytynyt paljon hyvää jälleen. Ei välttämättä kovasti uutta, mutta löytöjä.

Medasin- Always Confused on ihan mieletön.
Chase & Status - All Goes Wrong
Jackie Tech - You Can Have It All
Mazde - Forest Of Gold
The Weeknd - Starboy ft. Daft Punk (tämän olen onnistunut jo kuluttamaan puhki...)



Sitten pitää ihan pikkaisen kertoa omasta YouTube tilistäni. Perustin sen vuonna 2006. Kymmenen vuotta tuli täyteen tämän vuoden toukokuussa. Boom! Harmi, etten heti alkuun ymmärtänyt kaupallisuuden puoleen ja alkanut ottamaan videoitten mainoksista rojalteja. En kyllä tosin ymmärrä niistä vielä tänäkään päivänä yhtään mitään. Kanavallani on katselukertoja 731 242. Uhhuh! Ei ikinä voisi uskoa, että ketään kiinnostaa kuvaamani videot. Eniten katseluita on surkealaatuisella P. Diddyn -  I´ll Be Missing You -videolla, 482 744 katselukertaa.

Toiseksi eniten katselukertoja on vain kolme viikkoa sitten kuvaamallani tärinävideolla Justin Bieber - Let Me Love You. Sen katselukerrat rikkoontuu ihan hetikohta 50 000:lla. Siis OMG! Katsojia on nyt 49 244. Päivävauhti on ollut sellainen tuhat -kaksituhatta kertaa. Ihan uskomatonta! En voi muuta olla kuin todella kiitollinen ja iloinen tästä. Iso käsi kaikille sivuillani vierailleille.



Haaveeni olisi kehittyä hyväksi videokuvaajaksi. Vlogien seuraaminen itselleni on suuri intohimo. Tiedän kyllä, ettei minusta ole ikinä siihen. Vloggaamiseen tarvitaan hirveästi aikaa. Se ei tarkoita pelkästään sitä, että kuvaat ja isket videot Youtubeen vaan se vaatii hyvin paljon muutakin. Ensinnäkin pitää olla se millä kuvaat, mitä kuvaat ja paljon materiaalia. Sitten tulee materiaalin tallennusongelma. Meillä suurin ulkoinen kovalevy on kooltaan kaksi teraa ja kovalevy huutaa jo nyt täyttä. Ostettiin se jenkeistä vuonna 2012. Koitapa kovalevyltä myöskään löytää jotakin jota haluaa katsella, juu ei kiitos. Ei tahdo löytää. Tuokin olisi siis oma taiteenlajinsa - tallennus. Videoitten käsittely on yksi oma maailmansa. Saatikka, että löydät niihin hyvää ja osuvaa musiikkia ja vielä tekijän luvalla. No, kaikesta voi haaveilla.