Life is Worth Living

Päällimmäisenä mieleeni Justin Bieberin Helsingin Purpose Tourin konsertista 27.9.2016 jäi lämpö. Bieber on herttainen nuorimies. En näe häntä ylimaallisena seksijumalana jonka vuoksi teinitytöt pyörtyilevät. Näen hänet poikana joka on yksin ja eksyksissä. Hänellä on rahaa ja valtaa, mutta tuoko se onnea?









Purpose Tourin Helsingin keikka oli ihan tajuttoman hyvä. Kiertue saapui Suomeen Norjasta ja jatkaa Ruotsiin. Media on musertanut konsertin arvioinneillaan. Tottakai Bieber lauloi välillä playbackkinä, mutta miksei olisi voinut? Keneltä se oli pois, että hän heittäytyi välillä tanssin vietäväksi taikka vain jäi fiilistelemään? Mies on vasta 22-vuotias! Ei häntä tarvitsekaan vielä verrata kehenkään Beyonceen.











Ennen Bieberin esiintymistä yleisöä lämmitteli The Knocks. Aivan loistava. Tämän jälkeen tulikin alkuintro jonka jälkeen Bieber lasketui lavalle lasikuutiossa kirjoitellen samalla sen seiniin Mark My Words-biisin saattelemana. Huuto Hartwall-areenalla oli jotain ihan käsittämätöntä. Siitä lähti soimaan Where Are Ü Now jonka lopussa oli mielestäni tosi siisti ja nostattava remix. I'll Show You-biisin ajaksi katosta laskeutui pyöreä läpinäkyvä screeni Justinin ympärille. Justin kuvasi tällä juuri sitä että elää ikäänkuin häkissä. Akustisessa osiossa Bieber istuutui lavalla sohvalle kitaran kanssa ja lauloi ihan itse Mama Don't lien ja Major Lazerin kanssa yhteistyönä tehdyn Lown. Konserttisalissa loisti kännykkävalojen meri ja ihmiset lauloivat mukana.











Keskivaiheilla konserttia katosta laskeutui lavalle rummut ja Bieber vetäisi siitä sitten rumpusoolon. Miksei tästä media maininnut mitään? Monilahjakas Bieber soittaa rumpujen ja kitaran lisäksi myös pianoa sekä trumpettia, että lahjoja hällä kyllä löytyy. Companyn aikana yleisön päälle lavan edustalle laskettiin valtava trampoliini. Tästähän nyt kaikki tietää kuinka Bieberillä ei ääni värähtänytkään siellä pomppiessa. Biisi No Sense (Feat. Travis Scott) iski minuun todella, tässäkään ei paljoa playbackkia nähty.











Children oli ihan huikea, hyvä ettei itku päässyt. Biisin loppupuolella kaksi suomalaista tyttöä, Johanna ja Alma pääsivät tanssimaan tähden kanssa lavalle, ja juu, pääsivät myös halaamaan tähteä. Kiljuminen konserttisalissa oli taas huipussaan. Joka kaupungissa, jossa Bieber on Purpose Tourilla käynyt, on ollut paikallisista tanssiryhmistä valittuja lapsia lavalla.











Konsertti oli jaettu kahteen osaan. Kahden, tunnin mittaisen, setin välissä oli 20 minuutin väliaika. Tämä toteutettiin Purpose Tourilla Helsingissä ensimmäistä kertaa. Konsertti alkoi kello 19.30 The Knocksin saattelemana, Bieber saapui lavalle klo 20.40 kymmenen minuuttia aikataulusta myöhässä ja takasi todella mielettömän hyvän konserttielämyksen. Olen jonkun verran konsertteja nähnyt ja voin käsi sydämellä sanoa että hyvä oli. Ensinnäkin konsertissa ei mällätty seksillä, politiikalla ja uskonnolla vaikka Bieber pari kertaa heitti yläfemmat tuonne taivaan hemmolle. Konsertti oli iso elämys täynnä hyvää fiilistä, tanssia, veloefektejä ja menoa.












Toisella puoliskolla konserttia ihmisiä alkoi juoksemaan permannolle. Ihmisiä päästettiin takimmaisesta yläkatsomosta sinne. Missä on nähty aiemmin samaa? Tämä Helsingin toinen keikka myytiin samantien loppuun kun liput tulivat myyntiin ja porukat olivat hädissään ostaneet lipun ihan mistä päin vain katsomoa. Lippuja vapautui kuitenkin paljon myyntiin tämän jälkeen. Tämä oli minusta todella, todella hieno ele. Respect.











Konsertin päätti biisi Sorry. Tätä ennen oli ihan pieni tauko jonka aikana huuto areenalla oli päätä huimaava. Sorryn aikana lavalla oli sadeseinämä jonka alla Bieber lauloi. Biisin loppupuolella hän lähti kävelemään lavan keskiosaa yleisöä kohti ja oli riisumaisillaan läpimärän paitansa, puoliväliin riisumista tähti muuttikin mielensä ja vetäisi paidan takaisin - kertomattakin on varmaan selvää että huuto oli karmiva.

Mun ehdottomia suosikkeja konsertissa oli The Feeling, Let Me Love You, No Sense, Life is Worth Living, Love Yourself ja  I'll Show You. Odotin kovasti Purposea, mutta sitä ei Helsingissä kuultu. Harmi. Kiertueen alkupuolella Bieber otti kyseisen biisin aikana pienen tytön istumaan syliinsä ja lauloi tälle. Biisin aikana hän on maannut ja istunut lavalla lähellä fanejaan ja antanut heidän kosketella tähteä melkein mielin määrin. Bieber on katsonut fanejaan suoraan silmiin ja pitänyt heitä kädestä. Hyvin mielelläni olisin tämän Suomessa nähnyt.

Ja kyllä, Justin Bieber myös hymyilee.










Ainiin, meinasi ihan unohtua. Tiistaipäivällä Espalla tormäsin Justin Bieberin koreografiin Nick Demouraan. Tosi hauska sattuma.





Kommentit