Suhteita ja sotkuja

Olen jäänyt totaaliseen HBO-koukkuun. Olen viimeisen puolentoistaviikon aikana katsonut randomina ensin sarjan The Affair, jonka jälkeen siirryin sarjaan The Knick. Nyt katson kolmatta tuotantokautta Girls-sarjaa, joka on ihan törkeen hyvä. Parempi jopa kuin Sinkkuelämää. Tai no, Sinkkuelämää on sarja the Number One, mutta Girls on erittäin hyvä päivitys tästä.

The Affair tutkii avioliiton ulkopuolisen suhteen vaikutuksia suhteen molempiin osapuoliin sekä heidän perheisiinsä. Noah (Dominic West) on onnellisesti naimisissa oleva newyorkilaisopettaja ja kirjailija, joka on harmikseen riippuvainen varakkaasta appiukostaan. Alison (Ruth Wilson) on nuori tarjoilija, joka yrittää saada elämänsä ja avioliittonsa järjestykseen. Sarjan tapahtumat käynnistyvät, kun Alison ja Noah tapaavat toisensa Montaukin satamakaupungissa Long Islandilla.



Sarjassa pääsee nauttimaan kauniista maisemista ja piinaavasta tarinan etenemisestä. Itkin yhdeksännen jakson kohdalla kun Alice kävi lääkärissä, siis voi luoja... Jos haluaa kurkata niin kohtaus löytyy tästä videosta puolenvälin paikkeilla. Sarja oli tosi koukuttava ja nyt odotankin innolla tulevaa toista kautta, toivottavasti se tulee. Ehkä hieman häiritsi poliisitutkinta, joka seurasi mukana koko kauden ajan, mutta että miksi.. Ehkä se selviää tokassa kaudessa.



The Knick taasen on todellakin "hieman" erilainen sairaalasarja ja se keskittyy New Yorkilaiseen sairaalaan 1900-luvun alussa. Moderni lääketiede on täysin lapsenkengissä, antibioottia ei ole vielä keksitty ja parhaansa yrittävien kirurgien onnistumisprosentti leikkauksissa on todella heikko. Sairaalan pääylilääkärinä toimii John Thackhery (Clive Owen). Jo Clive Owenin takia tuo sarja oli aivan pakko katsoa. Huippusuoritus! Tykkäsin.



Ja sitten Girls. Voi Ihana miten elämänläheinen ja inhorealistinen draamakomedia sarja voikaan olla. En tiedä kuinka pahasti olen myöhässä tämän sarjan ensijulkaistusta, mutta kyllä se on ollut menoa ensi jaksosta lähtien. Girls kertoo neljän parikymppisen naisen (Hannah, Jessa, Marnie & Shoshanna) ystävyydestä.

Hannah on kaikessa karmivuudessaan kerrassaan nerokkaan ihana. Hän on mitään häpeilemätön, kaikki ajatuksensa julkituova söötti kasvukivuissa kamppaileva tohelo. Aivan ihana persoona. Jessa on räväkkä, räiskyvä, uhkarohkea ja kaunis. Sarjassa näkee suloista New Yorkia ja rennon boheemeja vaatteita. Se mistä pidän tosi paljon, että ystävykset puhuvat toisilleen välillä vähän liiankin suoraan, mutta ei kukaan niistä nokkiinsa ota, lähes yhtäsuoraan vastataan takaisin, ellei jopa nasevammin. Sarjassa ei myöskään arvostella kenenkään ulkonäköä, siinä saa olla sellainen kun on. Toivottavasti tama sarja ei lopu ikinä. Fuck Yeah!






Kommentit