Lower Manhattan

Täällä sitä istutaan Kennedyn kentän ykkösterminaalin Priority Passin loungessa ja odotellaan paluulennon lähtöä Frankfurtin kautta kotosuomeen. En haluaisi vielä lähteä, mutta ei ole vaihtoehtoja. Olisi ihana joskus saada olla ja elää ihan vaikkapa puoli vuotta rauhassa New Yorkissa jossakin Upper East Sidessa. Mutta ei sellainen taida koskaan olla mahdollista.

Voin vain suositella Hotel Pensylvaniaa 34 Streetillä. Hotellin tienoo on arkisin tosi ruuhkaisa työmatkalaisista, onhan siinä Penn Stationin metroasema kadun toisella puolella, mutta siitä pääsee tosi helposti kulkemaan joka suuntaan.

Keskimäärin joka päivä on tullut käveltyä reilu 12 kilsaa, mitenköhän tuon saisi jatkumaan kotiympyröissä? Eilen tehtiin kävelylenkki Brodwaytä pitkin alas lower manhattanille East Villageen. Käytiin katsastamassa tuhon jäljet paikassa jossa kolme kerrostaloa oli sortunut kaasuräjähdyksen takia. Oli siellä kovasti poliisia ja palomiestä paikalla, ja aika rujo oli tuhopaikka. Ihme, ettei tulipalo levinnyt kauemmas koska paikassa talot on pieniä ja ihan vierivieretysten. East Villagesta jatkoimme kävellen Washington Square Parkin ohitse Greenwich Villageen. Tuo on myös sellainen paikka jonne voisin muuttaa ihan koska vain. Bongattiin Liv Tylerin talo ja vaihteeksi Sarah Jessica Parkerin talo. Sarah Jessica vietti toissapäivänä viiskytvuotispäiviään, kumpa olisin tiennyt tuon koska oltiin samaisena päivänä Matthew Broderickin nimmarijonossa, olisin voinut lähettää mitä rakkaimmat onnittelut.

Greenwich Villagesta jatkoimme High Linelle. Se on vanhan junaradan päälle rakennettu idyllinen ja boheemi kävelytie ylös 42 streetille saakka. Se oli oikeasti tosi kiva, joten voin vain suositella. Tästä sitten hotellille ihan väsyneinä. Tuli talsittua kuin huomaamatta reilu viisi tuntia. Miehen kanssa todettiin, että olemme kävelleet kahdeksan päivän loman aikana kahden maratonin verran. Otettiin siinä pienet päiväunet jonka jälkeen vielä hetkeksi ihailemaan Manhattania. Tehtiin illan ja reissun päätteeksi jackpot. Löydettiin ihan sattumalta Taco Bell. Ei tarvitse kahta kertaa kysyä kävimmekö syömässä tacot ja juomassa kirsikkapepsiä. Voi voi, vajaan kahden tunnin päästä noustaan Lufthansan koneen kyyntiin. Toivottavasti lento menee hyvin.

Kommentit