Kotona -haaste

Oli ilo osallistua alla olevaan haasteeseen johon törmäsin Auringon alla-bloggarin sivuilla.
Ollaan muutettu hetki sitten ja tuntuu, että osa matkoilta tuoduista esineistä hakee vielä paikkaansa.

Yksi rakkaimmista on piirretty Route 66-juliste, ja se on vielä tosiaan paikottamatta. Oltiin vuonna 2012 Jenkkilöissä Road Tripillä ja mies osti Arizonasta Kingmanista ison Route 66-julisteen. Se oli edellisessä asunnossamme aitiopaikalla ja taulun kehyksiin istutimme matkalta kotiin lähetettyjä postikortteja. Yksi minulle rakkaimmista korteista on intiaanikortti jonka ostin kaupasta Navajo-reservaatista. Taulun kehyksiin pääsi myös Gracelandin pääsylippu. Alla siis tehtävä.

Tehtävä: Esittele kotisi. Kerro miten matkustaminen on vaikuttanut kotisi sisustukseen: mitä ideoita olet saanut maailmalta, mitä olet ostanut tai mitä keräilet matkamuistomielessä. Tarkoituksena ei ole esitellä välttämättä koko kotia, vaan vaikkapa pieniä osia siitä. Mikäli haluat, voit havainnollistaa inspiraatiosi lähteitä kuvien avulla.

Nämä kaksi patsasta olohuoneessa kirjahyllyn päällä muistuttavat kahdesta matkasta.
Isomman patsaan kohdalla kyseessä oli Rooman matka, ja pienemmän kohdalla Kreetan matka. Daavidin pään ostin Colosseumin kupeesta pienestä turistikamaa myyvästä kärrystä, ja pää painaa kuin synti. Jotakin oli Italiasta kiikutteva mukana, niin me kiikutettiin sitten tuo :) Se muistuttaa minua käynnistä Vatikaanin Pietarin kirkossa, josta muistona silloisen Paavin arvokolikko.
Ja Colosseum, se paikka on vaikuttava, niin paljon raakuutta.
 
Kreetan matkamuisto, Zeuksen patsas, ostettiin muistoksi käynnistä Zeuksen synnyinluolalla Oros Idi-vuoristossa. Matka sinne 1 500 metrin korkeuksiin oli huikea ja siitä piti vielä patikoida parin kilometrin verran ylöspäin. Itse luola oli, vain no luona, mutta siellä kuulemma Zeus-Jumala oli syntynyt. Who knows?
Kunniapaikalla, patsaitten vieressä, olohuoneessamme on tämä taulu. Teetin tämän vähän aikaa sitten kunniottaakseni näitä vaivalla Broadwaylta hankittuja Playbill-teatterilehtisiä. Jokaisessa niissä on näytöksen päätähden nimmari. Taaimmaisessa Nice Work if You Can Get It-tähden Matthew Broderickin, Betrayelissa "Bond himselfin" eli Daniel Craigin, Waiting for Godotin eli Star Trekin Patrick Stewartin ja Lord of the Ringsin Ian McKelleinin sekä Eat Pray Loven Billy Crudupin, ja viimeisimmässä Commons of Pensacolan Sarah Jessica Parkerin.



Minulla on työhuoneeni seinällä yllä oleva Nice Work If You Can Get It-taulu, jossa myös Broderickin nimmari. Jotenkin se juliste vaan sopii (ehkä nimensä puolesta) sinne työpaikalle. Samoin työhuoneessani on Al Pacinon nimmarilla varustettu julistetaulu muistona nähdystä Glengarry Glen Ross näytöksestä. Ja joka päivä ainakin vilkaisen julisteita ja mietin, miten härregyd tuonkin tein :) Mahtavia muistoja. 

Olohuoneestamme löytyy taulu, jonka teetin muistoksi ensimmäisestä Madonnan konsertistani. Olen koko ikäni ollut suuri Madonna-fani, ja tämä Confessions Tourin konsertti Pariisin Bercy-areenalla vuonna 2009 oli kokemusten kokemus. Olin tuolloin hetki sitten valmistunut ja saamallani kolmen sadan euron stipendillä ostin tämän konserttilipun. Matkasin Pariisiin ja koukkaroin siellä yksin konserttiin, se oli minulle merkittävä matka.  

Tämä pikkuinen kimalteleva kivi on muisto Death Valleystä. Ostettiin se ihan paikallisesta matkamuistomyymälästä.


Tämän ristin ostin myös Road Tripiltä Jenkkilöistä. Se on intiaaninen tekemä. Harmittaa kun en muista mistä pikku kaupungista sen ostin. Nyt se on aitiopaikalla keittiössä. 

Suttuinen kuva makuuhuoneemme seinältä. Siellä roikkuu rukoisnauhoja lampuissa jotka olen ostanut Wienistä ja Roomasta. Lisäksi siellä on cowboyhatut jotka ostimme Jenkkilän Road Tripiltä. Muistan kun tulin sen kuukauden verran kestäneen reissun jälkeen takaisin suomeen tuo päässä ja mua harmitti niin vietävästi palata. Cowboyhattu on oikeasti tosi näppärä siellä helteessä. 
Muisto Vatikaanista

Pieni osa jääkaapista. Mun on ihan pakko ostaa joka ikisestä käydystä kaupungista jääkaappimagneetti, ja näitä magneetteja alkaa riittämään. 
Tarvitseeko tästä DVD-boksista enempää kertoa? 

Kommentit