Mä en voi sulle nyt tässä lomaks muuttua

Eilen illalla silittelin neljä kappaletta olkkarin suoria sivuverhoja. Voi luoja kuinka tylsää puuhaa! Olen tässä joka ilta muuton jälkeen vain tehnyt ja tehnyt - tai sori, yhtenä iltana päätin, että makaan vain enkä tee yhtään mitään. Se oli se ilta kun meille tuli uudet Ektorp-sohvat ja jotka sitten hiki hatussa "kasasin". Piti mennä ihan suihkuun urakan jälkeen ja sitten en sinä iltana tosiaan muuta tehnyt kuin köllin sohvalla.

Omakotitalo-asuminen on kyllä ihan erilaista kuin kerrostalossa. Viikko muuton jälkeen satoi kunnolla lunta ensimmäisen kerran tänä talvena. Meikä hihkui aamukahvilla, että kohta pääsen ulos kolaamaan pihaa. Se oli kivaa, hiki siinäkin tuli, mutta se oli kivaa. Saas nähdä kuinka kauan se on kivaa. Tosin ei tässä pahemmin lunta ole sitten lisää tullutkaan. Meidän piha muistuttaa tällä hetkellä pahvilaatikoitten sotatannerta. Eilen ajattelin viedä tyhjiä laatikoita pahvinkeräykseen, mutta se jäi kaiken muun tekemisen alle. Ihana se on laittaa kotia, se on vaan eri asia koska tulee valmista. Sain viime viikonloppuna raijattua varastoon kaikki terassille lykätyt kamppeet ja sun muut. Ihana oli hetken aikaa katsella puhdasta ja paljasta terassia kunnes mies tuli loppukuorman kanssa talolle ja se siitä puhtaasta paljaudesta. Mistä tota tavaraa riittää?

Puuta on ihanaa poltella takassa, mutta ei se puu sinne itsestään mene. Aika useasti illassa pitää hakea kopallinen täydennystä ja se puukopan kantaminen menee ihan liikunnasta. Mä oikeasti nyt ymmärrän kuinka vanhempi, maalla asuva väki on niin hyvässä kunnossa. Oleminen ei ole vain pelkkää istuskekua kuten kerrostalossa voi olla.

Meidän koira on ottanut vahtikoiran roolin mielellään vastaan. On tuo raukka vähän ulalla ollut, että mitä tää meininkin on, uusi koti ja kaikki. Uusia hajuja ja ääniä joka puolella. Ulkoilutuslenkit ovat sellaista haistelua ettei tosikaan ja kun ovikello soi kotona niin voi elämä sitä ääntä, kyllä ihan takuulla kaikki kuullaan jos joku yrittää tulla sisälle. Sitten tuo makaa klinkkereillä takan ääressä ja nauttii lämmöstä. Ulos-sana on saanut ihan uuden merkityksen. Ennen sen kuultuaan oli sekunnissa ulko-ovella, nykyään ei voisi vähempää kiinnostaa, makaa vaan siinä takkatulen äärellä kuin Karvinen ja esittää tärkeää.





Kommentit