Hotelleja New Yorkissa

Carter Hotel New York  250 West 43rd Street. Tässä, aivan Times Squaren välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa historiallisessa hotellissa olen majoittunut kaksi kertaa. Sijainti on aivan loistava jos haluaa elää todella New Yorkin sydämessä. Illalla matkalla hotellille saattaa joutua fanilauman keskelle, jotka odottavat Broadway-esitysten tähtien poistumista näytöksistä teatterin takaovella. Ensimmäisellä kerralla majoituimme 9. kerrokseen. Huone oli tilava, hyvänkokoinen suihku ja toimiva vessa. Ikkunasta näkymä suoraan tiiliseinään, mistake. Se ei ensikertalaiselle New Yorkissa ollut mieluisa yllätys. Toisella kerralla huoneemme sijaitsi 19. kerroksessa, näkymä Madame Tussaudin vahamuseon suuntaan ja Times Squarelle. Hotellissa on tapahtunut vuonna 2007 murha, ja se on rankattu aikoinaan likaisimmaksi hotelliksi New Yorkissa jopa neljänä vuotena. Mutta tänä päivänä se on ihan "cool" hotelli. On suuressa suosiossa juurikin sijaintinsa vuoksi. Yö hotellissa maksaa noin 99 dollaria, kalliimpana sesonkiaikana vieläkin enemmän.

42th Times Squaren metroasema on ihan vieressä, sellainen suurempi asema, jolta pääsee JFK:n kentälle, downtowniin, uptowniin ja toki muuallekin. Se asema on oikea sekametelisoppa, sieltä kulkee jopa oma shuttlemetro jolla pääsee aseman taaimmaiseen kolkkaan. New Yorkin bussiasema on korttelin päässä. Hotellihuoneet olivat vähäsen ränsistyneitä, mutta mitä sitä voi odottaakaan vanhemmalta hotellilta. Sängyt olivat molemmilla majoituskerroilla kokoa queensize vaikka mitään spesiaalia ei oltu tilattu. Toisella majoituskerralla pyydettiin saada pitää huone myöhään iltapäivään ja se onnistui muitta mutkitta 10 dollarin setelillä. Pyysin myös sisäänkirjautusessamme saada huone paremmalla kaupunkinäköalalla ja se onnistui hyvin. Nettilipukkeen (vaihtuva wifi-tunnuskoodi) sai ostettua päiväksi näppärästi hotellin aulassa sijaitsevasta automaatista ruhtinaallisella 15 dollarilla. Se on ihan kohtuupaljon nykypäivänä. Tykkäsin hotellista. Istuin monena hetkenä ikkunan ääressä ja vain ihailin maisemaa, jotenkin niin surrealistista.


Hotel Deauville 103 East 29th Street. Tämä hotelli sijaitsee lähellä Empire State Buildingia (33th Street) ja on alempana siten Times Squaresta. Olin varannut tämän budjettisummalla, 118 dollarilla per yö, viikoksi. Tähän summaan sisältyi jaettu suihku ja vessa. Never again. Meillä sijaitsi huone neljännessä kerroksessa ja vessa/kylppäri kerrosta alempana kolmosessa, se ei oikein toiminut jos yöllä alkoi pissattamaan. Eristykset ikkunoissa on olemattomat, niinkuin useissa ikkunoissa New Yorkissa on.

Ensimmäistä kertaa elämässäni minun oli nukuttava korvatulpat korvissa, muuten nukkuminen olisi ollut mahdotonta. Huone oli siisti, sänky oli hyvä, mitä nyt hieman ylipehmeä. Olin reissussa vanhemman poikani kanssa, joka on hieman kookkaampi, ja joka kerta kun hän käänsi kylkeä käännyin minäkin upoksiin keskelle sänkyä :) Olisi pitänyt ottaa twin beds. Huoneessa oli televisio ja käsienpesuallas. Exotic. Hotellin lähellä on 28th Streetin metroasema, jolta kulki vihreä linja joko Brooklynin suuntaan taikka Bronxiin. Talo oli vanha ja hauska, hissi oli suorastaan upea ja sitä käytti aina hissipoika. Portieeri oli mitä ystävällisin, aina auttamassa ja juttelemassa niitä näitä.

Olen muuten monet kerrat saanut kuulla mieheni naureskelua tämän reissun majoitusvalinnoista. Olin ihan tosissani varaamassa majoitusta keskeltä Harlemia, mutta onneksi sain varaukseni peruutettua. Jos joku vaaleaihoinen siellä suunnassa on liikkunut, tietää tunteen mitä on olla "väärän värinen".


Residences at 51st Street and 7th Avenue. Tämä vuokrahuoneisto sijaitsee hieman Times Squaren pohjoispuolella, ei paljoa kuitenkaan, joten siis ihan ytimessä tämäkin. Ikkunat 17. kerroksen kaksiossamme olivat kahteen eri ilmansuuntaan. Makuuhuoneen ikkunasta oli näkymä suoraan Radio City Halliin :) Tämä yhdeksän vuorokauden oleskelu tässä yhden makuuhuoneen huoneistossa maksoi yhteenä 1754 dollaria (1385 euroa) mikä ei kolmeen pekkaan jaettuna tehnyt paljoa. Talon aulatila oli suorastaan upea, portieeri välillä vähän kärttyinen, mutta ei pahasti. Olin reissussa kahden naispuoleisen hyvän ystäväni kanssa ja majoituimme siten, että he valtasivat sängyn (seinästä vedettävän) makuuhuoneesta ja minä majoituin yksikseni olohuoneen sohvasängylle. Sohvasänky veikin aika hyvin koko tilan olohuoneesta, mutta annettiin olla avoinna kun olisi ollut turhan työlästä laittaa painava sänky kasaan joka aamu. Kiva oli aamuisin napata aamupalaa omasta jääkaapista ja suunnitella rauhassa päivän ohjelmaa.

Täälläkin nukuin korvatulppien kanssa. Yksi yö valvoessani kuuntelin New Yorkin yöllisiä ääniä. Tottakai siihen kuuluu autot töötteineen, poliisiautot pilleineen ja hevosen hirnunta. Juu, luit oikein. Hevosen hirnunta. New Yorkissa on paljon poliiseja hevosen selässä. Mutta oli se aika absurdia. Mietin silloin yöllä, että kohta kiipeää varmaan Spiderman ikkunasta sisälle.


W 541 Lexinton Avenue. Tästä tulevasta hotellistamme en osaakaan vielä kertoa mitään. Kovasti odotan kokemusta tässä hotellissa. Oleskelemme kymmenen päivää tässä ja maksoin tästä - 30 % alennuksella 1 800 euroa. Juu, Joulun ja Uuden vuoden aikaan hinnat on pilvissä alennuksista huolimatta. Hintaan sentään sisältyy netti :)




Kommentit