Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen

Sain eilen töitteni puolesta mahdollisuuden tutustua Urho Kekkosen museoon. Se oli aika siisti kokemus. Talo Tamminiemessä on ulkoota päin hieno kuin mikä ja sisältä Niin retro. Hyvä, että tekivät silloisen presidentin virka-asunnosta hänen poismenonsa jälkeen museon. Talossa pystyy melkeimpä aistimaan hänen läsnäolonsa. Kekkonen oli Suomen pitkäaikaisin presidentti. Hän toimi presidenttinämme yhteensä 25. vuoden ajan voittaen vaalit aina toinen toisensa perään kunnes tuli Koivisto ja tokaisi "tartteis varmaan tehdä jotakin". Virka-aikansa jälkeen Kekkonen sai jäädä asumaan taloon kuolemaansa saakka. Suosittelen lämpimästi vierailua talossa.

Talon yläkerrassa sijaitsee presidentin ja Sylvi-puolisonsa yksityisasunto omine makuuhuoneineen ja alakerrassa vastaanotettiin vieraita. Alakerran Presidentin työhuoneessa on tuplaovet ja ikkunat luodinkestävää lasia. Presidentin työpöydällä on häntä varten valmistettu "presidentin virallinen puhelin" joka siis viralliseksi nimeksi valmistajalta sai nimen Presidentin virallinen puhelin. Siinä oli huhujen mukaan suora linja venäjälle. Tätä ei koskaan pystytty vahvistamaan, mutta se on vahvistettu, että suora linja ulkoministeriöön kyllä löytyi.

Kekkonen oli kova saunoja ja supliikkimies. Useat tärkeät päätöksetkin siis tehtiin Tamminiemen saunassa. Siellä on kestitty muun muassa Kuningatar Elizabethin puolisoa Phillippiä tarjoten hänelle Latvialaista Balsamicoa. Saunasta löytyy myös puhelin, joka ei vieraitten mukaan koskaan soinut. Ehkäpä siksi koska koko suomi tiesi, että Kekkonen aloittaa saunomisen lauantaisin kello 17.































Kommentit