Kreetaa kuvina


Pienet pojat heittelemässä kaloille leipää Gramvousan laivan kannelta. Kalojen ruokkiminen oli kivaa puuhaa, mekin harrastimme sitä pojan kanssa. 

Kalat sämpylän kimpussa :)  Välimeressä asustaa yksi kilpikonnalaji maailman kahdeksasta harvinaisimmasta kilpikonnalajista. Nämä kilpikonnat tulevat joka elokuu munimaan Kreetan rannikolle. Kilpikonnat tulevat rannalle ja kaivavat metrin syvyisen kuopan jonne munivat sata munaa. Kun kilpikonnan poikaset kuoriutuvat ne lähtevät suunnistamaan aina vaiston varassa kuuta kohti. Euroopan Unioni tukee tänä vuonna rannalla olevia tavernoita, jotta ne himmentäisivät kirkkaat valonsa kuoriutumisten ajaksi. Näin pienet harvinaiset poikaset pääsisivät oikeaan suuntaan eivätkä kuolisi väärään suuntaan jouduttuaan auringonpaahteeseen taikka liikenteeseen. 

Tyypillinen kulkupeli Kreetalla, vespa. Se, mikä kiinnittää aina huomion, on että kuskit ajavat skoottereilla ja moottoripyörillä kypärä käsikynkässä taikka jossakin muualla kuin päässä, why? Ilmeisesti tästä ei ole lakia, kunhan kypärä vain on mukana. 

Tyypillistä tavernamaisemaa vuoristossa.

Oliivipuulehtoa. Kreetalla on 30 miljoonaa oliivipuuta. Oliivien keruuaika on lokakuusta huhtikuuhun. Kreetalainen mieltää miedän täällä ostamamme oliiviöljyn, joskus kalliillakin sellaisen ostetun, korkeintaan öljylampun lamppuöljyksi kelpaavaksi. 

Siellä niitä ihania oliiveja kypsyy. 

Tyypillinen kirkko.

Venetsialainen satama Haniassa. 

Parveke Hanian vanhassa kaupungissa. 

Kreetalla on kovasti kulkukoiria ja kissoja. Siksi eräs nainen onkin perustanut koirien orpokodin Hanian lähettyville. Siellä on tällä hetkellä 400 koiraa ja samanverran olisi tulijoita lisää. Ihmiset ottavat pentukoiria ja kun ne kasvavat ne hylätään. Tämä on varsinainen ongelma. 

Voi luoja kuinka hyviä auringon alla kasvaneet hedelmät ja vihannekset Kreetalla on. Poikakin sanoi, että voisi muuttaa sinne pysyvästi asumaan :)

Kanasalaatti. Ihan tajuttoman hyvää :)

Kommentit