Jos ei sitten kuitenkaan

"Rakkauden tanssista tuli kuoleman tanssi", totesi Saksan protestanttisen kirkon päämies Nikolaus Schaider. Hän sanoi näin Love Parade-muistojumalanpalveluksessa. Saksan Duisburgin vuoden 2010 Love Parade-tapahtumassa syntyi valtava paniikki ja sen johdosta kuoli 21 ihmistä ja yli 500 loukkaantui.

Love Parade oli maailman tunnetuin vuotuinen techno-trancetapahtuma johon on vuosien saatossa osallistunut miljoonia ihmisiä. Love Parade järjestettiin ensimmäisen kerran Berliinissä vuonna 1989 jolloin siihen osallistui 150 henkeä. Kymmenen vuotta myöhemmin Love Paradessa tanssi 1,5 miljoonaa ihmistä. Berliinin kadut olivat tukossa.

Olen haaveillut niin kauan kuin vain muistan osallistumisesta tähän tapahtumaan, enpä ikävä kyllä haaveile enää. Kun lapset olivat pieniä ajattelin että kyllä minä sitten joskus. Samoin ajattelen Ibizalle lähtemisestä. Ehkä sinne sitten kun kaikki muut maailman paikat on vihdoin koluttu, kiikkustuolipäivillä rollaatorin kanssa joraamaan Millennium-klubille ja bailaamaan biitsille. Se saari varmaan uppoaa taikka jotakin ennen sitä, taikka luontoaktivistit ja oikeat hipit kieltävät turismin.

Love Parade 1999, Music is the Key

R.I.P kaikille Love Paraden uhreille. Viimeinen tapahtuma oli järjestetty erittäin huonosti ja näin siinä kävi. Miten voi alueelle ikinä riittää yksi sisäänkäynti, vielä tunnelisellainen, jos osallistujia on 1 400 000?

Love Paraden "tilalle" on sittemmin tullut tapahtuma Tomorrowland. Se järjestetään vuosittain kesällä Belgiassa, kaupungissa nimeltään Boom. Tänne voisin osallistua erittäin mielelläni, mutta esimerkiksi ensi kesän liput meni jo, aikaa sitten. Nyt niitä saa Viagogosta törkeään sikahintaan. Jos sitten jonain vuonna. Mutta tuota tapahtumaa on kehuttu aivan sairaan hienoksi. Alue on myöskin varmasti isompi kuin Kerava ja se on koristeltu mitä mielikuvituksellisimmalla tavalla.


Kommentit