Body Worlds

Ihmiskeho on ihmeellinen. Kuinka paljon kehomme oikeastaan sisältääkään verisuonia ja hermoratoja. Miten pieniä luita voi ihmiskehossa ollakaan. Ja samalla kuinka ällöttävää osaa kaikki olla.. Esimerkiksi ruoansulatuselimistö, kuinka pitkä suolisto sitä ihmisellä osaa olla, jaiks. Harmi, ettei ollut mittanauhaa mukana. Kävimme tänään poikani ja mieheni pojan kanssa Heurekassa Body Worldissa sillä aikaa kun mieheni hiihteli pitkin Messilän mäkiä Finlandia hiihdossa. Poikia kiinnosti kovasti kaikki mitä siellä oli näytteillä ja yllättävän paljon sitä nähtävää riitti.

Tämä Body Worlds-näyttely oli jälleen erilainen mitä Singaporessa ja Wienissä olen nähnyt. Tämän näytöksen erikoisuus (yhdyntä) oli sijoitettu näytteille omaan huoneeseensa ja jonka pojat kiersivät kaukaa. Siellä huoneessa pariskunta oli suihkussa "sillä lailla" ja ihmiset kiersivät ihatuksissaan tätä katsomassa. Ruumiinsa tähän lahjoittaneet olivat antaneet suostumuksensa juuri tällaiseen esillepanoon.

Upeasti muokattuja ruumiita katsellessa helposti unohtaa, että ne ovat aitoja. Ei tule kammotusoloa vaan uteliaana niitä jaksaa tuijotella. Tosin 34 viikkoisen sikiön kohdalla teki tiukkaa. Siellä oli monta sikiötä, ihan alkiosta lähtien, neljästä viikosta yhdeksään viikkoon saakka, ja siitä myöhemmistä viikoista vielä eteenpäin. Miten sitä niin pieni on niin täydellinen ihminen. Kuusiviikkoisella erottui varpaat ja sormet ihan selvästi. Ihan täydellinen ihminen.

Lähdimme siinä vähän ennen yhtätoista liikenteeseen mitä upeimpaan auringonpaisteeseen ja jonoa ei Body Worldissa ollut vielä nimeksikään, mutta toista se oli kun poistuimme siinä yhden hujakoilla, jonot olivat tosi pitkiä. Joten jos tuonne halajaa niin suosittelen heti aamulla sinne menoa.


Viisikuukautinen sikiö poikkileikatussa kuvassa äitinsä kehon sisällä






Kommentit