Take Away, To go

Jos ei joka ilta halua käydä syömässä New Yorkissa hyvin, taikka kalliisti, taikka on kyllästynyt tippien maksamiseen (joka on pakollista) voin erittäin hyvin suositella take away-ruoan noutamista lähikaupasta. To go- ruokatiskejä löytyy melkeimpä jokaisesta New Yorkilaisesta kaupasta. Systeemi toimii sillä tavalla, että linjaston päältä otetaan muovinen annosrasia johon valitaan seisovan pöydän tyylisesti haluttu määrä haluttua ruokaa linjaston valikoimasta. Ja valikoimaa riittää. Mun on Niin ikävä ihanaa mozzarella-tomaatti-herneenpalko-itusalaattia ettei tosikaan, se tuoreus ja rapeus vei kielen mennessään.







Meidän lähikauppa, Cafe Duke palveli niin paikalla syöjiä, kuin ruoan mukaansa noutavia. Kaupasta sai erilaisia paikan päällä valmistettavia nuudelikeittoja, täytettyjä voileipiä omavalintaisilla täytteillä, pizzoja ja juurileivottuja croissantteja sekä juuri tätä take away-ruokaa. Olin aluksi hieman epäileväinen noutoruoan suhteen, mutta jos sitä paikalliset ostavat välillä jonoiksi asti, sen on siis oltava laadukasta ja hyvää (ei sairastuta). Ja niinhän tuo kuulkaa oli. Ja edullista. 100g ruokaa maksoi muistaakseni 7,99 taalaa, että ei ollenkaan paha. Valikoima vaihtui päivittäin, muutama suosikki oli ja pysyi. Ja tarjottava oli todella tuoretta.






Kävimme myös tutustumassa Amish Marketiin lähellä United Nationsia. Amish Marketteja on useita New Yorkissa ja jo pienenä kulinaristisena elämyksenä suosittelen kenelle tahansa käyntiä tässä myymälässä. Ihan kuin astuisi maalle. Ja voi pojat mitä to go-valikoimia sielläkin oli. En kestä, on niin ikävä takaisin.




















Kommentit