Nyysitty

En kuuna päivänä olisi uskonut että omalle kohdalle osuu varkaus. Eihän sellainen voi olla mitenkään mahdollista, ei. Mutta kyllä vaan voi. Rupesin katsomaan tilitietoja tänään ja ihmettelin mikä ihmeen kolmensadan dollarin summa oli luottopuolelta veloitettu. Soitto pankkiin ja Jackpot. Sellaisessa yhdysvaltalaisessa kaupungissa kuin Wilkes-Barne, ja siellä olevassa apteekissa, on viilattu minulta kopioitua korttia, onneksi vain sen kolmensadan edestä eikä enempää. Wilkes-Barnesissa en ole kuuna päivänä käynyt. Kaupunki sijaitsee Pennsylvaniassa New Yorkin ja Washingtonin välimaastossa joissa kylläkin olen ollut.

Pankki sulki samantien korttini ja neuvoi tekemään rikosilmoituksen. Nyt alkaakin se hankala puoli. Netissä tehty rikosilmoitus ei kelpaa, joten pitää mennä paikan päälle poliisiasemalle se tekemään - millä ihmeen ajalla? Ja tämän jälkeen minun pitää netissä täyttää korttireklamaatio ja liittää siihen poliisilta saatu rikosilmoitus kaikkine tilitietoineen ja tositteineen ja viedä se reklamaatio henk. koht. pankkiin - millä ihmeen ajalla? Saanko laskuttaa työtunneista, henkisestä kivusta ja vaivasta?

Olen tuskaillut joka ikinen arkiaamu tässä miten saisin hinattua itseni ajoissa töihin. Miinussaldo kellokortilla kaivertaa mieltä. Kello on herättämässä 5.30 ja painelen torkkua sellaisen tunnin verran. Mitä ihmettä sekin auttaa? Saanko muka nukuttua pitempään kun joka kymmenen minuutin välein herään painamaan sitä torkkunappulaa ja lopulta nousen totaaliväsyneenä ylös kun on pakkopakko. Sitten olen töissä melkeimpä tasan 9.00 joka aamu vaikka siellä pitäisi olla 8.15. Mun tartteisi tehdä tälle asialle jotakin ja pahasti. Tuo siis tuli mieleen tuosta, että millä ihmeen ajalla tässä kerkeää mitään tekemään...

Kovasti olen kuitenkin haaveillut syyslomasta ja paikasta viettää sitä. Jos vain hyvin käy niin vanhemman pojan kanssa suunnistetaan New Yorkiin. Yes, luit oikein. Kertakaikkisen karmiva Starbuckskahvi-ikävä vaivaa ja niin paljon jäi nähtävää joten New York kutsuu.



Kommentit