Siirry pääsisältöön

Things to do on a road trip

Pitkillä ajomatkoilla on pakko keksiä kaikenlaista kivaa ajanvietettä. Tässä on muutama vinkki Route 66:lle lähteville.



Vakkari. Kytke auton vakionopeuden säädin päälle jyrkässä ylämäessä jonka päässä on mutka. Efektiä voi vielä tehostaa lähtemällä ohittamaan hitaampia mutkassa.

Kiusaa kuljettajaa. Tauolla voit asettaa auton ratin ja kuljettajan penkin mahdollisimman huonoon asentoon. Maltti on tässä kuitenkin valttia ja homma kannattaa tehdä siten ettei kuljettaja huomaa tätä vasta kun paikat ovat jumissa.

Kömmi takakontiin ja takaisin. Maksimisakot tämän tekemisestä ajossa on jotain tuhannen ja kahden välistä. Kuljettaja saa sakot.

Leiki kameralla. Kun maiseman kuvaaminen alkaa kyllästyttää, kannattaa etsiä uudenlaisia kuvakulmia. Etsi rekka jolla on kiiltävät alumiiniset vanteet ja ota itsestäsi omakuva.

Musiikki. Rummuta auton keskuslukituksella musiikin tahtiin availemalla ja sulkemalla lukkoja.

Onko se? Vuorotellen joku keksii asian tai henkilön ja muut yrittävät arvata kenestä on kyse esittämällä kyllä tai ei kysymyksiä. Kun oikeaa vastausta ei löydy niin lyödään hanskat tiskiin ja huudetaan “EI, ANTAA KAIKEN OLLA” ja keksitään jotain muuta tekemistä.

Tervehdi rekkakuskeja. Miljoonat ihmiset keskimaassa elävät rekkakuskien kuskaamien tavaroiden varassa joten rekkoja on maantiellä paljon. Rekkakuskin työpäivä on varmasti erittäin tylsä, joten tässä on hyvä tilaisuus piristää ja morjenstaa heitä. Tämä on helppoa sillä lähes kaikki kuskit katsovat kuka heitä ohittaa ja he tervehtivät mielellään.

Yritä saada rekka tööttäämään torvea. Tämä on ehdottomasti oma suosikkini. Tervehdi ensin kuskia ja näyttele sen jälkeen pantomiinina junakuljettajien käyttämää tuut-tuut-liikettä. Hyvällä esityksellä saat kuskin soittamaan rekan torvea tervehdykseksi!

Tässä alkaa olemaan jo kertakaikkisen matkafiiliksissä, kiitos tobyn Route66 matkablogin.

Kommentit