Good price, only for you

Kuulu sanonta sanoo "suosi suomalaista". Finnairin kohdalla ei näin voi sanoa. Aloimme seuraamaan Hki-New York lentojen hintoja jo tuossa marraskuussa 2011. Itse asiassa homma lähti siitä, kun mies huomasi Finnairilla tarjouksen Nycin lennoista 449 euroa per henkilö. Se tarjous päättyi tasan siihen yhteen ainoaan kappaleeseen jonka mies sai ostettua. Tarvitsijoita oli kuitenkin yhteensä neljä. Koskaan ei olla missään törmätty siihen, että kesken lipun oston hinta tuplaantuu. Näin sitten kuitenkin kävi. Yhdellä onnellisella, elikkä miehelläni, on erittäin hyvään hintaan ostettu lentolippu.

Matkaseuralaisemme ostivat hetkisen kuluttua omat lippunsa hintaan 695 euroa. Itse päätin odotella. Odotin Stockan kevään Hulluille päiville saakka, ja kun se koitti meinas päästä itku. Ei ollut New Yorkin lentoa tarjolla siellä ollenkaan, vaikka se aikaisempina vuosina on ollut valikoimissa. Vähän väliä Finnair mainostaa edullisia kesähintoja Nycin lennoille. Vielä tänä päivänä ei kertaakaan ole osunut haluamallemme päivälle näitä edullisia lentoja. Hinnat ovat vain nousseet päivä päivältä. Ihan piruuttani katsoin tänä aamuna lentohintojen tilannetta ja meidän lähtöpäivälle lennot saa muhevalla 2075 eurolla, Vóila!

Jaksoin odotella siihen saakka kunnes lippujen hinta alkoi olemaan 895 eurossa. Ymmärsin, ettei hinta tuosta enää millään laske ja aloin katsastamaan tosissani muitten lentoyhtiöitten tarjouksia. Olinhan toki niitä jo katsellutkin. Päädyin kompromissiin. Matkustan yksin Varsovan kautta New Yorkiin. Lipuistani jouduin pulittamaan 749 euroa. Olen tällä tavoin jopa 10 minuuttia muuta porukkaa aiemmin John F. Kennedyn kentällä, tosin joudun lähtemään jo aamusta kun muut porukat istuutuvat penkkeihinsä iltapäivällä. Siellä me sitten maahantulotarkastusjonossa törmäillään.
Aion käyttää tätä yksin matkustamista hyvin hyödyksi. Saan täysin rauhassa tutustua lentokenttien Tax free valikoimaan, kuunnella lennolla musiikkia ja lukea lehtiä. Ihan kivaa.


Tuttuni New Yorkista on kertonut pieniä vinkkejä. Jerseyn puolella on olemassa isommanpuoleinen shopping mall Jersey Gardens, se on kuulemmma aivan New Arkin lentokentän vieressä. Se on Outlet shopping mall. Ei muuten mitään, mutta siellä Jerseyn puolella ei vaatteista tarvitse maksaa ollenkaan veroa, kun taas New Yorkin puolella joutuu. Outlet ilman veroja, kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta.


Tällainen linkki löytyi, Webkamerakuvaa New Yorkista. Ompas hyvin tehty.

Kommentit