On the road - soon

Voi hitsi! H-hetki lähenee koko aika, ihan mieletön fiilis. Päivä päivältä loksahtelee palat kohdilleen, saa hommia hoideltua ja Jenkkilän reissun matkasuunnitelma tarkentuu. En saata uskoa, että vajaan kuukauden päästä ollaan tuolla On the Road ja ajetaan tosissaan koko manner läpi.



Eilen reissumiehet vuokrasivat meille menopelin. Meitä kyyditsee joko maasturit Jeep Grand Cherokee taikka Chevrolet Equinox. Miehet vuokrasivat auton EconomyCarRentalsista, joka osoittautui parhaaksi hinta-laatusuhteeltaan. Hinta, 1331 dollaria Chicagosta Los Angelesiin kattaa täysvakuutuksen tarkoittaen sitä, että jos ajetaan vaikka ojaan voidaan jättää auto siihen, kävellä seuraavaan kaupunkiin ja tilata sinne suoraan uusi auto. Taikka jos autoon tulee naarmu, ei tarvitse pelätä hurjia oikeussessioita.


Junalla kulkeminen reissussa taitaa jäädä kokonaan pois. Meillä on tarkoitus matkan alku- ja loppupäässä kokea reissussa muutakin kuin tuntuma auton rattiin joten muita kulkupelejä ollaan katseltu. Greyhound on ylivoimaisesti edullisin. 

Matka New Yorkista Buffaloon Niagaran putoksille kestää noin kahdeksan tuntia. Vielä on mietinnässä halutaanko me tehdä tuo matka päiväsaikaan ja nähdä ehkä amisseja ym. maisemia bussin ikkunasta vaiko hyödynnetäänkö yöpymiskustannuksissa ja nukutaan bussissa.. Veikkaan, että tuossa kohti reissua käyn niin ylikierroksilla että tartteisin bussissa nukkumiseen varmaankin nuijanukutuksen. Taikka mistä sitä tietää kuinka aikaeroväsymys vaikuttaa, You´ll never know if you dont try. Halpaa tuo joka tapauksessa on. One way ticket maksaa tuolla pätkällä noin 60 US dollaria. 

Liput paluumatkalle Washington DC:stä New Yorkiin on jo ostettu myöskin. Maksoivat hurjat 17 dollaria kappale. Matka kestää noin viisi tuntia. Olisipa suomessakin linjojen nimet yhtä hauskoja kuin jenkkilöissä, tämän aamuyhdeksän linjan nimi on Peter Pan. 

Kuvat: Google, oma kuva-arkisto ja Wikipedia commons












Kommentit