Kesäkausi aloitettu

Ensimmäinen pitempi pyörälenkki tehty tälle kesälle. Hyppäsin tuossa kahdentoista jälkeen päivällä pyörän selkään ja lähdin polkemaan kohti Porvoota. Matkaa kertyi 40 km, muttei ihan helposti. Huomaa, ettei tässä ole tullut poljettua vähään aikaan, jokso syksyllä olisi toisin. En kyllä edes havitellutkaan Porvooseen asti pääsemisestä, kunhan nyt edes jotakin sinne päin. Puolessa välissä matkaa käännyin takaisin, koska takaisin päin mennessä oli vastatuuli ja hiukka hirvitti jaksanko polkea, ihan hyvin sitä jaksoi. Nyt vaan on ihan tööt olo.

Mutta kyllä on tiet paikoin huonossa kunnossa, ja kappas, Itäkeskuksen ja Myllypuron kohdilla pullonsiruja maassa niin perkuleesti. Välillä sellaista perunapeltoa, että parempi olisi polkea siellä autojen vieressä. Tosin miten poljet kun on pakotettu polkemaan kevyen liikenteen väylällä jos sellainen autotien vieressä on.


Kokeilin tänään myös jotakin ihan uutta, kokkasin Karppiruokaa :) Oli muuten ihan jees Broilerigratiini.

Broilerigratiini (neljä annosta)


500 g kukkakaalia
500 g parsakaalia
400 g broilerinfileitä suikaleena (naturel)
1 prk sipulin makuista Créme Bonjour Cuisinea (valkosipulinmakuinenkin käy)
2 dl kuohukermaa
2 rkl oliiviöljyä
150 g emmentaljuustoraastetta


- currya
- garam masalaa
- suolaa
- mustapippuria


Kuumenna paistinpannulla puolet oliiviöljystä. Lisää curry ja garam masala, anna mausteiden paahtua hetki, älä kuitenkaan anna mausteiden palaa. Lisää broilerisuikaleet ja paista ne lähes kypsiksi. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. 


Voitele uunivuoka öljyllä. Laita vuokaan kaalit ja broilerisuikaleet. Sekoita créme bonjour ja kerma keskenään ja kaada seos vuokaan kaalien päälle. 


Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Lisää sen jälkeen juustoraaste ja paista vielä vartin verran tai kunnes juustoraaste on sulanut. 

Kommentit